OVE MEDENJAKE CELA JUGA JELA JE UZ KAFU: Srpkinje zaboravljaju da im stave 1 ZAČIN zbog kog su MEKI kao duša
Ilustracija, Foto: Youtube/Emilina Kuhinja(Printscreen)

preukusno

OVE MEDENJAKE CELA JUGA JELA JE UZ KAFU: Srpkinje zaboravljaju da im stave 1 ZAČIN zbog kog su MEKI kao duša

Recept za medenjake koje je jela cela Jugoslavija

Objavljeno:

Dobro poznati medenjaci su možda i zaboravljena poslastica, a svima jedna od omiljenih. Recept za medenjake nimalo nije težak i komplikovan i u nastavku ćete pronaći jedan od boljih, posle kog ćete ove mekane kolačiće poželeti još više.

Sastojci:

  • 3 kašike meda
  • 2 kašike putera
  • 2 jaja
  • 100 g smeđeg šećera
  • 500 g pšeničnog brašna
  • 1 kašičica soda bikarbone
  • 1 kašika kakaa
Medenjaci
foto: Printscreen/youtube/Emily's Kitchen

Priprema:

  1. Med i puter otopite ili na pari ili na laganoj temperaturi ringle. Kada se otope i sjedine, ostavite sa strane.
  2. U činiji umutite jaja i šećer dok ne postane penasta smesa. Ukoliko nemate smeđi šećer, može biti i beli. Kada su se puter i med dobro ohladili, ubacite u činiju sa umućenim jajima i ponovo mikserom umutite.
  3. Kada se sve ovo sjedinilo, dodajte sodu bikarbonu, kakao i brašno tek na kraju. Kratko mutite mikserom pa špatulom jer brašno ne valja dugo da se muti. Odložite i špatulu pa rukom zamesite testo, oblikujte ga i zamotajte u providnu foliju i stavite u frižider na najmanje 60 minuta.
  4. Posle ovog vremena, na pobrašnjenoj radnoj površini oklagijom rastanjite testo na nekoliko milimetara debljine, pa modlicama po želji ili koje imate vadite keksiće, odnosno medenjake. Ređajte ih na veći pleh koji ste obložili papirom za pečenje i pecite ih do 10 minuta na 180 stepeni. Procenićete da su gotovi kada počnu da se dignu.

Bonus video: LESKOVAČKI UŠTIPCI I URNEBES SALATA: Najjednostavniji recept u emisiji Majke i snajke: Porodica kuvanjem osvojila 10.000 dinara

02:40

LESKOVAČKI UŠTIPCI I URNEBES SALATA: Najjednostavniji recept u emisiji Majke i snajke: Porodica kuvanjem osvojila 10.000 dinara

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.