DETE IMA VEĆI IQ OD AJNŠTAJNA, NASA GA ZVALA KAD JE IMAO 8 GODINA: Priču o NEUSPELOM GENIJU iz KOREJE niste čuli
Ilustracija, Foto: Printscreen/Twiiter/historyinmemes

MORATE ZNATI

DETE IMA VEĆI IQ OD AJNŠTAJNA, NASA GA ZVALA KAD JE IMAO 8 GODINA: Priču o NEUSPELOM GENIJU iz KOREJE niste čuli

Za ovo dete se misli da ima veći IQ od Ajnštajna

Objavljeno: 11:11h

Šta biste uradili da ste najpametniji čovek na planeti? Možda zvuči smešno, ali odgovor na ovo pitanje dugo je mučio Kim Ung-Jonga.

Južnokoreanac je rođen s neverovatnim intelektualnim sposobnostima, izraženim od najranijeg detinjstva. Kako su godine prolazile pokazivao je mentalne sposobnosti van naših najluđih snova i dostigao uspeh za poštovanje

Kim Ung-Jong je imao četiri godine kada je zapanjio naučnike svojim koeficijentom inteligencije 210 (procenjuje se da je Albert Ajnštajn imao IQ 160), a jedno vreme je držao i Ginisov rekord.

Godinu dana kasnije govorio je pet različitih jezika - korejski, japanski, engleski, nemački i francuski. Čak je pohađao i časove fizike na Univerzitetu Hanjang!

Bilo je jasno da će izuzetne sposobnosti zauvek promeniti njegov život, a možda i čovečanstvo. Pa ipak, njegovo ime je danas malo poznato. Kako je to moguće?!

Od samog početka, Kim-Ung Jong je bio predodređen za akademsku veličinu, a niko nije mogao da zamisli kako će se razvijati njegov put, prenosi History Defined.

Rođen je 8. marta 1962. u Seulu, a sa godinu dana je savladao korejsko pismo i više od 1.000 kineskih znakova. To dovoljno govori...

Njegov “nezasit” intelekt je eksplodirao pre tinejdžerskog doba, pa je stekao i međunarodnu pažnju.

Tako je sa osam godina dobio poziv svemirske agencije NASA, gde je počeo da radi. Neverovatna šansa za nekoga tako mladog, a Kim-Ung Jong je impresionirao kolege od prvog dana.

U poznatoj instituciji je proveo 10 godina, ali mu život nije bio lak. Osećao se usamljeno i izolovano. Nije imao prijatelje među vršnjacima, a kolege su bile starije i zauzete da bi se družile s njim.

Nezadovoljstvo se gomilalo, pa se 1978. vratio u Južnu Koreju i završio školovanje. Za samo dve godine dobio je željene diplome, a potom upisao studije građevinarstva.

Odluka da se “skloni u stranu” naišla je na skepticizam i kritike, a odlazak iz agencije NASA posmatran je kao “traćenje njegovih neverovatnih talenata”.

Kim Ung-Jong nije mario za komentare, doktorirao je i zaposlio se u kompaniji “Chungbuk Development” kao menadžer.

U tom periodu, mnogi su ga nazivali “neuspelim genijem”, jer navodno nije dorastao neverovatnom intelektu koji je posedovao. Ali, on je ostao optimista i prilično zadovoljan životom.

Godine 2007. paralelno je radio kao asistent na nacionalnom univerzitetu Čungbuk, a nešto kasnije je ispunio životni san i postao profesor.

Tada je napustio “Chungbuk Development” i pridružio se osoblju Univerziteta Šinhan, kao vanredni profesor. Imao je 51 godinu.

Zainteresovanim medijima je rekao da je uzbuđen i dodao: “Posvetiću se podučavanju narednih generacija”.

Možda nije “dostigao zvezde”, ali Kim Ung-Jong je prednost dao sreći, umesto obaranju svetskih rekorda ili naučnim uspesima.

Jednom prilikom je prokomentarisao svoj izbor: ”Pokušavam da kažem ljudima da sam srećan takav kakav sam”.

Bonus video: Najskuplji grad na svetu?

01:08

Najskuplji grad na svetu?

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.