BOLEO JE STOMAK NEDELJAMA, A ONDA SU JOJ OVO PRONAŠLI U MOZGU: Bilo je dugačko OSAM CENTIMETARA, nikome nije jasno
Ilustracija, Foto: AP

jezivo

BOLEO JE STOMAK NEDELJAMA, A ONDA SU JOJ OVO PRONAŠLI U MOZGU: Bilo je dugačko OSAM CENTIMETARA, nikome nije jasno

Kako je ovaj parazit dospio u mozak ove žene, ostaje misterij

Objavljeno:

Nesvakidašnji slučaj potresa medicinsku zajednicu u Kanberi, Australija. Užasavajući parazit pronađen je u mozgu 64-godišnje žene, čime su lekari ostali šokirani i zabezeknuti. Nakon što je tri nedelje patila od bolova u stomaku i dijareje, pacijentkinja je primljena u bolnicu. Ali, ono što su lekari otkrili tokom pregleda je prevazišlo sva očekivanja. MRI (magnetna rezonanca mozga) je otkrila nešto potpuno neobično - živog crva, dužine čak osam centimetara, u mozgu nesrećne žene. Da, dobro ste pročitali, živi crv se migolji u mozgu pacijentkinje! Ovaj neverovatan slučaj privukao je pažnju medicinskog osoblja, a lekari su se odmah okupili pokušavajući da shvate o kakvoj vrsti gliste je reč.

Stvar je postajala sve misterioznija kako su lekari pretraživali udžbenike i konsultovali se sa stručnjacima. Ali, ništa nije moglo da ih pripremi na šokantan odgovor koji su dobili od stranih naučnika. Glista koja je pronađena u mozgu pacijentkinje je "Ophidascaris robertsi", vrsta okruglog crva koji se inače javlja kod pitona.

Kako je ovaj parazit dospio u mozak ove žene, ostaje misterija

Ona tvrdi da nikada nije bila u kontaktu sa zmijama, ali živi u blizini jezera gde ima pitona. Postoji teorija da je pacijentkinja unela jaja parazita u svoje telo dok je sakupljala lekovito bilje u tom području, prenosi "The Guardian".

00:06

Aleksandra Nikolić pokazala trudnički stomak

(Espreso/Republika)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.