DANAS VLADA SATURN,NAJMOĆNIJA PLANETA: Evo šta OBAVEZNO treba da uradite, a postoji i SVETO VOĆE za današnji običaj
Saturn, Foto: Profimedia

dobro čujte!

DANAS VLADA SATURN,NAJMOĆNIJA PLANETA: Evo šta OBAVEZNO treba da uradite, a postoji i SVETO VOĆE za današnji običaj

Danas je poseban dan, i na ove stvari bi trebalo da obratite pažnu

Objavljeno:

Danas je Saturnov dan, Merkur i Sunce iz Vage prave kvadrat sa Plutonom u Jarcu.

Saturn donosi ozbiljnost, disciplinu, predanost, strpljenje i istrajnost. Podržava duboka učenja i kroz njega možemo duhovno napredovati. Saturnove boje su tamno plava, ljubičasta i crna. On vlada kožom, kostima i zubima. Povezuje nas sa elementom zemlje u nama pa je dobar dan i za provesti ga u prirodi, ili prošetati nekim gradskim parkom. Deo dana provedite u tišini (mauna), duhovnom proučavanju, razmišljanju o dugoročnim planovima i donošenju nekih važnih životnih odluka. Kroz jednostavan čin ćutanja i tišine, energija je sačuvana a božanski kvaliteti u nama rastu.

Tišina opušta i obnavlja a mnogi unutrašnji odgovori se razotkrivaju i razbistravaju um. Joga subotom može biti posvećena dužem ostajanju u asanama koje traže strpljenje i koje su vam teške.

Meditacija, Joga
foto: Profimedia

Saturn nas uvodi na unutra i u meditaciju. Odražava disciplinovani um i volju. Jedna od njegovih najznačajnijih kvaliteta je koncentracija, a koncentracija i puna pažnja su put ka meditaciji. Svakako subotu posvetite dužoj meditaciji. Zaboravite na telo i povucite se u svoj mali tajni vrt, malu pećinu vaše duše. Što dublje idete više sreće ćete tamo naći.

Saturnovo voće je dunja, povrće blitva a žitarice ječam. Izaberite nešto od toga za subotu i tako ćete lako zadovoljiti Saturna. Drugo bilje kojim Saturn vlada su bršljan, čempres, vrba, bunika, šafran i različak.

Dunja, Voće, Dunje
foto: Profimedia

Saturn je često nazivan i "Gospodarom karme". "Seme prošle karme ne može proklijati ako je sprženo na božanskoj vatri mudrosti. Što je čovekova samospoznaja dublja, to on svojim tananim duhovnim vibracijama utiče na celokupni svemir, a sam je manje obuzet pojavnosnim tokom (karmom)" - glasi poruka Svamija P. Joganande.

30:35

Kreće Saturnov tranzit kroz Vodoliju! Evo šta vas očekuje!

(Espreo/srbijadanas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.