SELJAČKA SARMA IZ RERNE: Starinski specijalitet - meso sočno i mekano
Sarma iz rerne u tanjiru, Foto: Printscreen/Youtube/Kuhinja Valentina Mašković

kakvo jelo

SELJAČKA SARMA IZ RERNE: Starinski specijalitet - meso sočno i mekano

Seljačka sarame iz rerne je starinski specijalitet, meso je toliko sočno, a mekano

Objavljeno:

Kiseli kupus već sada možete da kupite u prodavnicama i da ga iskoristite na najbolji mogući način.

Starinski podvarak bake već spremaju, a vi napravite seljačku sarmu iz rerne.

Cela kuća će mirisati dok se kuva, a još bolje je što će se zapeći i biti još ukusnija.

Dinstanje mlevenog mesa
Dinstanje mlevenog mesafoto: Printscreen/Youtube/Kuhinja Valentina Mašković

Potrebni sastojci za taj recept su:

ulje

kiseli kupus - 1 srednja glavica

sok od kupusa - 1 šolja

mleveno meso - 1 kg

peršun - 1 kašika, svež

Kiseli kupus
Kiseli kupusfoto: Printscreen/Youtube/Kuhinja Valentina Mašković

pirinač - 1 šolja, skuvan

biber - pola kašičice

ljutenica - 5 - 6 kašika

kumin - 1 kašika

aleva paprika - 1 kašika

Sarme u šerpi
Sarme u šerpifoto: Printscreen/Youtube/Kuhinja Valentina Mašković

čubar - 1 kašika

Sada ide priprema:

Mleveno meso se zaprži i kad je skoro gotovo dodaju se začini. Promeša se i dodaje se ljutenica.

Prelivanje sarmi
Prelivanje sarmifoto: Printscreen/Youtube/Kuhinja Valentina Mašković

Nakon toga se sklanja s vatre i dodaje se pirinač. Ponovo se dobro promeša.

Oforme se čvrste sarme i poređaju u podmazanu posudu za pečenje.

Dodaje se sok od kupusa i malo ulja i peče se na 250 stepeni u rerni oko 40-45 minuta.

Dobija se 12-13 velikih sarmi.

Bonus video:

01:11

PORODICA ĐOKIĆ IMALA ČAK 8 MINUTA MANJE ZA KUVANJE: Majka zaboravila 2 najvažnije namirnice za punjenje paprike, POJELA JE TREMA

(Espreso/Bonapeti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.