SUŠENI PARADAJZ IZ RERNE U TEGLI: Zimnica naših seljaka - najlakši recept
Sušeni paradajz iz rerne u tegli, Foto: Printscreen/Youtube/ Lily's kitchen. How to cook well.

kida koliko je dobar

SUŠENI PARADAJZ IZ RERNE U TEGLI: Zimnica naših seljaka - najlakši recept

Sušeni paradajz iz rerne u tegli je zimnica naših seljaka koji oni spremaju po najlakšem receptu

Objavljeno:

Paradajz kao i paprike je nezaobilazan kada je u pitanju zimnica.

Od zelenog paradajza u tegli, do paradajza u flaši...

Naši seljaci redovno prave i sušeni paradajz iz rerne u tegli i cele godine ga jedu.

Paradajz u činiji
Paradajz u činijifoto: Printscreen/Youtube/ Lily's kitchen. How to cook well.

Ovako ide recept:

So

Paradajz (količina po želji)

Isečeni paradajz u plehu
Isečeni paradajz u plehufoto: Printscreen/Youtube/ Lily's kitchen. How to cook well.

Priprema

Operite paradajz, prepolovite i uklonite pulpu.

Zagrejte rernu na 100°C

Tepsiju obložite papirom za pečenje i poređajte paradajz isečenom stranom nagore, ostavljajući razmak između kako bi vazduh mogao slobodno da struji.

Pošto će se paradajz dosta skupiti kada se osuši, pazite da ne dodate previše soli. Samo ih lagano posolite.

Sušeni paradajz u plehu
Sušeni paradajz u plehufoto: Printscreen/Youtube/ Lily's kitchen. How to cook well.

Koristite sve začine koje volite. Italijanski začin dobro ide uz sušeni paradajz, ali ga možete preskočiti ili koristiti bilo koju vrstu po želji. Osušeni začini najbolje odgovaraju domaćem sušenom paradajzu. Možete ih dodati na kraju, posuti na početku i peći sa njima.

Stavite tepsiju sa paradajzom u rernu. Ako nemate rernu sa ventilacijom, koristite obične postavke i ostavite vrata rerne malo otvorena da bi vlaga mogla da izađe.

Sušeni paradajz iz rerne u tegli
Sušeni paradajz iz rerne u teglifoto: Printscreen/Youtube/ Lily's kitchen. How to cook well.

Posle 2 - 2 i po sata lagano ih pritisnite varjačom. Ovo će im pomoći da se brže osuše. Samo pazite jer mogu da vas poprskaju!

Ako primetite da paradajz na kraju nije sasvim suv, možete da nastavite sa pečenjem ili ga ostavite u ugašenoj rerni da se potpuno osuše.

Onda ga ubacite u tegle i uživajte u njemu.

Bonus video:

02:49

KAKO DA VAM ZIMNICA TRAJE I DO TRI GODINE: Sremice otkrivaju glavni sastojak (KURIR TV)

(Espreso/Mojazimnica.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.