RECEPT ZA KREMASTU PASTU ITALIJANSKE DIVE SOFIJE LOREN: Sprema se za svega 15 minuta, a ukus ćete OBOŽAVATI
Pasta Sofije Loren, Foto: Printscreen/youtube/Gordon Kisser

divina omiljena

RECEPT ZA KREMASTU PASTU ITALIJANSKE DIVE SOFIJE LOREN: Sprema se za svega 15 minuta, a ukus ćete OBOŽAVATI

Italijanska diva obožava baš ovu pastu

Objavljeno:

"Kuvanje je čin ljubavi, poklon, način da podelite male tajne koje se krčkaju na šporetu", izjavila je Sofija Loren svojevremeno.

Sasvim očekivano, testenina je u njenom kuvaru zauzela centralno mesto, a ovog puta mi vam donosimo jedan od Sofijinih recepata za pastu - veoma jednostavan, ali očaravujće ukusan i aromatičan.

Potrebni sastojci:

  • 250 g špageta
  • 60 g maslaca
  • 3 čena belog luka
  • korica 3 limuna
  • 60 ml soka od limuna
  • 120 ml pavlake za kuvanje
  • so, biber
  • 25 g izrendanog parmezana
  • šaka svežeg bosiljka
Pasta Sofije Loren
foto: Printscreen/youtube/Gordon Kisser

Priprema:

  1. Špagete skuvajte na uobičajen način.
  2. Sitno iseckajte beli luk, izrendajte korice limuna i iscedite sok limuna.
  3. U velikom tiganju rastopite maslac na umerenoj temperaturi.
  4. Propržite iseckan beli luk, dodajte polovinu pavlaku za kuvanje, biber i so. Promešajte i lagano sve dinstajte.
  5. Dodajte gotovu testeninu (isceđenu od vode), pa prelijste ostatkom pavlake.
  6. Umešajte i sok i koru limuna dok se sve lepo ne sjedini. Dodajte parmezan i bosiljak i servirajte.

BONUS VIDEO:JEDAN SASTOJAK PRAVI MAGIJU: Ovako se sprema VRHUNSKA PASTA

01:22

JEDAN SASTOJAK PRAVI MAGIJU: Ovako se sprema VRHUNSKA PASTA

(Espreso/zena.blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.