NEĆETE VEROVATI OD ČEGA JE PENIS SASTAVLJEN: Isplivala ISTINA o njemu, a JEDAN DETALJ baš šokira
Ilustracija, Foto: Freer Law / Alamy / Alamy / Profimedia

paŽnja

NEĆETE VEROVATI OD ČEGA JE PENIS SASTAVLJEN: Isplivala ISTINA o njemu, a JEDAN DETALJ baš šokira

Penis nije mišić, penis nema mišiće. On se ukrućuje zato što se napuni krvlju.

Objavljeno: 09:41h

Penis je polni ud, slobodan i pokretan. Čine ga koren, telo, vrat i glavić. Penis ima tri funkcije: seksualnu funkciju, mokraćnim kanalom se izbacuje mokraća iz mokraćne bešike, takođe i sperma prilikom ejakulacije.

Penis je pokriven tankom kožom. U predelu vrata penisa koža je dvostruka, pokretna i naziva se prepucijum (kožica penisa). Prepucijum je pričvršćen za glavić penisa nežnom vezicom u obliku nabora, koja se naziva frenulum. Kod neobrezanih muškaraca prepucijum prekriva glavić, pokretan je, lako se prevlači sa glavića nadole i tada glavić postaje potpuno vidljiv. Takođe, u erekciji se kod neobrezanih muškaraca prepucijum samostalno povlači sa glavića. Obrezani muškarci nemaju prepucijum, jer se obrezivanjem on hirurški uklanja. Njihov glavić penisa je uvek otkriven i vidljiv.

Penis
foto: Profimedia

Penis nije mišić, penis nema mišiće. On se ukrućuje zato što se napuni krvlju. To je omogućeno njegovom strukturom koju čine tri cilindrična tela: dva Corpus Cavernosum (upravo u njima je pojačan dotok krvi tokom erekcije) i jedan Corpus Spongiosum (opkoljava mokraćni kanal kojim se izbacuju mokraća i sperma). U toku seksualnog uzbuđenja krvni sudovi penisa se dodatno ispune krvlju što rezultira erekcijom (podizanje i ukrućenost penisa). Na ovaj naćin je omogućen polni čin tj. ulazak penisa u vaginu.

05:30

SVET U ŠOKU, RONALDO UBRIZGAVA BOTOKS U PENIS! Urolog otkrio za koliko cm se polni organ UVEĆA nakon ove procedure

(Espreso/zamlade.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.