ŽENE U MENOPAUZI PRAVE OGROMNU GREŠKU: Ovu NAVIKU odmah izbacite iz ŽIVOTA, može mnogo da vas KOŠTA
Žena, Foto: Printscreen Instagram/novajewelsofficial

pažnja!

ŽENE U MENOPAUZI PRAVE OGROMNU GREŠKU: Ovu NAVIKU odmah izbacite iz ŽIVOTA, može mnogo da vas KOŠTA

Ako želite dobro zdravlje, vitalnost i zdravu liniju onda bi trebalo da obratite pažnju na neke stvari

Objavljeno: 16:38h

Menopauza može biti teška za mnoge žene, ali možete sebi pomoći određenim namirnicama. Nutricionista Sju Kamp dala je savete o tome koje navike u ishrani treba izbegavati kako bi se ublažili simptomi menopauze. Takođe je otkrila da na hormone može uticati to gde jedete, a ne samo vreme i vrsta obroka. Ona tvrdi da je jedenje ispred ekrana velika greška i da može da pogorša pad estrogena koji prati menopauzu.

Sju savetuje da jedete dalje od radnog stola i ekrana računara ili telefona i da usporite. Dodaje da hranu treba što više žvakati.

„Žene imaju tendenciju da grickaju hranu baziranu na ugljenim hidratima, što može dovesti do porasta nivoa šećera u krvi. Zajedno sa padom estrogena u menopauzi, ovo može uticati na metabolizam i distribuciju masti.

Ishrana, Zdravlje
foto: Profimedia

Morate da jedete dovoljno proteina, zdravih masti i raznovrsnog voća i povrća koje obezbeđuje vlakna. Sve ovo će pomoći vašoj digestivnoj funkciji i asimilaciji hranljivih materija. Trebalo bi da izbegavate grickanje tokom dana, jer je to često motivisano emocionalnom, a ne fizičkom glađu“, objašnjava nutricionistkinja.

„Redovni obroci su dobri za većinu ljudi. Povremeni postmože pomoći nekima, ali ne svima. Počnite polako, možda tako što ćete prestati da grickate između obroka, a zatim pređite na 12-časovni post, na primer između večere i doručka sledećeg jutra", rekla je ona.

Sju je takođe istakla da je odabir prave hrane za podršku vašem hormonskom zdravlju od suštinskog značaja.

Namirnice, Hrana, Trpeza, Ishrana, Meso, Povrće
foto: Profimedia

„Fitoestrogeni su supstance biljnog porekla koje se slabo vezuju za estrogenske receptore. Dokazano je da imaju balansirajući efekat na hormone. To uključuje sočivo, soju, naut (leblebiju) i laneno seme", kaže ona.

Nutricionistkinja preporučuje i povrće kao što su brokoli, karfiol, kupus, prokelj, rotkvice i kelj. Ovo povrće sadrži prirodno jedinjenje koje aktivno promoviše razgradnju estrogena.

Takođe savetuje da se ograniči unos kofeina. Negativan uticaj alkohola i kofeina, posebno na san, mnogi potcenjuju. Postoje pozitivni efekti kofeina, ali savetujem ne više od tri veoma male šoljice kafe dnevno, s ciljem da ih popijete pre ručka“, zaključila je Sju Kemp.

SVAKA ŽENA PRAVI OVU GREŠKU KAD UĐE U MENOPAUZU: Neprestano se SVAĐAŠ sa mužem i decom! Evo kako to da PROMENIŠ (KURIR TELEVIZIJA):

02:41

SVAKA ŽENA PRAVI OVU GREŠKU KAD UĐE U MENOPAUZU: Neprestano se SVAĐAŠ sa mužem i decom! Evo kako to da PROMENIŠ (KURIR TELEVIZIJA)

(Espreso/ Sensa.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.