POSNI SLANI MAFINI ZA NEZVANE GOSTE: Spremaju se BRZO, a sa ukusom nema KOMPROMISA, spremaćete ih i VAN POSTA
Slani mafini, Foto: Printscreen/Youtube/Ricette arabe facili

preukusno

POSNI SLANI MAFINI ZA NEZVANE GOSTE: Spremaju se BRZO, a sa ukusom nema KOMPROMISA, spremaćete ih i VAN POSTA

Recept za slane mafine bez jaja koji će vas oduševiti

Objavljeno:

Vreme je posta, ako ne postite na najstrožiji način - na vodi, onda su ovo idealni mafini za vas. U redu je ako ne možete da izdržite sve na vodi, mnogi ljudi počinju da pate od glavobolje i ostalih posledica.

Evo recepta za posne slane mafine:

Proja
foto: Printscreen/youtube/SerpicaNet

Sastojci:

  • korijander - 1 kašičica, sušeni listovi
  • origano - 1 kašičica
  • so - 1 kašičica
  • semenke bundeve - 2 supene kašike, sirove, oguljene
  • semenke suncokreta - 2 supene kašike, sirove, oguljene
  • makovo seme - 1 - 2 supene kašike
  • margarin - za podmazivanje kalupa
  • brašno - 230 g
  • biljno mleko - 200 ml (sojino, bademovo ili dr.)
  • maslinovo ulje - 50 ml ili ulje
  • prašak za pecivo - 1 komad
  • sok od limuna - 10 g, sveže ceđen
  • crvene paprike - 1 komad
  • koncentrat paradajza - 1 kašičica
  • mladi luk - 2 struka, pera (ili vezica sremuša)
masline
foto: Wavebreak Media LTD / Wavebreak / Profimedia

Priprema:

  1. Crvene paprike iseckajte na sitne kockice, izaberite onu papirku koja ima jarku boju, koja je mesasta i slatka.
  2. Zelena perca luka sitno iseckajte.
  3. U posudi pomešajte biljno mleko sa maslinovim uljem, lumunovim sokom i solju.
  4. U njih u delovima prosejte brašno sa praškom za pecivo i mešajte dok ne postane homogeno. Ukoliko je konzistencija gusta, sipajte malo vode ili još biljnog mleka.
  5. Smesu podelite na dva jednaka dela. U jednoj izmešajte paprike i koncentrat paradajza, a u drugoj mladi luk i začine.
  6. Margarinom podmažite silikonske kalupe za mafine. Mogu da se koriste i papirne korpice, ali one su malo veće i vreme pečenja će se blago povećati.
  7. U svaki kalup sipajte po kašiku zelene smese i dopunite crvenom, bez da punite do vrha.
  8. Pospite suncokretovim, bundevinim i makovim semenom,
  9. Pecite ukusne slane mafine 30 minuta na 165 °C u prethodno zagrejanoj rerni.
  10. Lagani i krhki, sa delikatnim i neupadljivim ukusom, ovi slani mafini su jednostavni za pripremu i veoma su efikasni.
  11. Prijatno sa ovim efikasnim posnim slanim mafinima!

OVO JE DRUGI NAJSTROŽI POST, OVAKO GLASI ISHRANA Sveštenik za Kurir TV obrazložio: Šta raditi ako ne možete izdržati:

01:05

OVO JE DRUGI NAJSTROŽI POST, OVAKO GLASI ISHRANA Sveštenik za Kurir TV obrazložio: Šta raditi ako ne možete izdržati?

(Espreso/ Bonapeti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.