OVAKO SPREMLJENE KOKOS KOCKE SU MNOGO BOLJE OD OBIČNIH, TOPE SE U USTIMA: Fil obara sa nogu, mekan kao duša
Kokos kocke, Foto: Printscreen YouTube/Natašine Slastice

recept

OVAKO SPREMLJENE KOKOS KOCKE SU MNOGO BOLJE OD OBIČNIH, TOPE SE U USTIMA: Fil obara sa nogu, mekan kao duša

Kao meru koristite čašu od 200 mililitara

Objavljeno:

Kokos kocke u dve boje sastoje se od prelepog fila od kokosa i čokoladnih korica koje se pripremaju od kakao praha. Pogledajte recept u nastavku.

Potrebno vam je:

Tri čaše mleka (600 mililitara)

Pola čaše šećera (100 grama)

Kokos kocke, Kolač
foto: Printscreen YouTube/Natašine Slastice

Kašika vanila arome

Šest kašika brašna

Dve čaše kokosovog brašna

Kora:

Dva jaja

Pola šolje šećera

Jedan vanilin šećer

Jedna čaša mleka

Pola čaše ulja

Dve čaše brašna (200 grama)

Jedan prašak za pecivo

Puna kašika kakao praha

Kokos kocke, Kolač
foto: Printscreen YouTube/Natašine Slastice

Priprema:

U šerpu sipajte mleko, šećer i vanila aromu, potom i šest kašika griza. Mešajte dok se ne zgusne na laganoj vatri. Kada skinete sa ringle dodajte dve čaše kokosovog brašna.

Odvojite belanca i žumanca, belanca malo posolite i dodajte pola šolje šećera. Potom dodajte žumanca i vanilin šećer, a sve vreme mutite. Kada isključite mikser dodajte jednu šolju mleka i pola čaše ulja pa ponovo mutite.

Sipajte dve čaše brašna, kakao prah i prašak za pecivo. Sve ponovo umutite. Pleh nauljite i sipajte polovinu smese. Pecite 10 minuta na 180 stepeni. Na koru rasporedite fil i zagladite, sipajte drugi deo smese i pecite ponovo na istoj temperaturi 10 minuta.

Za glazuru vam je potrebno 100 grama mlečne čokolade i 50 mililitara slatke pavlake. Premažite i ohladite na sobnoj temperaturi.

Majke i snajke

01:03

Majke i snajke finale

(Espreso/Republika)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.