AKO SU VAM KOLA KONSTANTNO PRLJAVA OD INSEKATA OVO JE REŠENJE ZA VAS: Ne oštećuje farbu, a skida svu PRLJAVŠTINU
Pranje automobila, Foto: Profimedia

sjajno

AKO SU VAM KOLA KONSTANTNO PRLJAVA OD INSEKATA OVO JE REŠENJE ZA VAS: Ne oštećuje farbu, a skida svu PRLJAVŠTINU

Ako ne znate kako da se otaraste insekata sa autombila, evo rešenja!

Objavljeno:

Tokom leta insekti ne samo da napadaju ljude, već i automobile. Posebno tokom putovanja, ako na otvorenom putu vozite nešto brže, vrlo je moguće da će vam šoferšajbna i prednji deo automobila biti zalepljeni insektima.

Najgore je kada se oni sasuše na suncu, te ih je teže skinuti. Tada, ukoliko se odlučite da ih uklonite, možete lako da oštetite površinski sloj farbe.

Evo šta savetuju stručnjaci:

Renault, Reno, Automobil, Automobili, Auto, Auta
foto: Profimedia

Odmah operite auto

Ako ste se automobilom uputili na more ili planinu, nemojte da vas mrzi da ga što pre operete. Imajte u vidu da insekti mogu da završe i na farovima. Oni ubrzavaju matiranje plastike farova, te ćete ubrzo morati da ih ispolirate.

Šta nikako da ne radite?

Nipošto ne pokušavajte da ih sastružete grubom četkom, grubom (zelenom) stranom sunđera za pranje sudova i sličnim stvarima. Tako ćete samo da izazovete još veću štetu. Izbegavajte i razna agresivna sredstva za pranje koja se koriste u kupatilu ili kuhinji, s obzirom na to da ona mogu da oštete lak, kao i neke plastične ili gumene delove na automobilu. Ne preporučuje se ni klasičan deterdžent za pranje sudova.

Pranje autmobila
foto: Profimedia

Šta je rešenje?

Postoje razna namenska sredstva namenjena upravo za pomoć u ovakvim situacijama. Možete ih naći i u prodavnicama auto-opreme, na benzinskim pumpama, i u supermarketima… I obavezno pročitajte uputstvo za upotrebu, pošto ova sredstva mogu da budu agresivna.

Prevencija

Takođe, kao i u svemu, prevencija je najbolji lek. Kao prevencija protiv oštećenja i za lakše uklanjanje i ostataka insekata i svih drugih nečistoća postoji provereno rešenje - voskiranje. Najbolji način da to sami uradite jeste u samouslužnoj auto-perionici.

Džehvi drugi put uništili automobil ispred zgrade

00:41

Džehvi drugi put uništili automobil ispred zgrade

(Espreso/Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.