VODA U KOJOJ STE KUVALI OVO POVRĆE SPASIĆE VAŠU KOSU: Uništite SEDE DLAKE ovim jeftinim trikom
Seda kosa, Foto: Profimedia

sjajno

VODA U KOJOJ STE KUVALI OVO POVRĆE SPASIĆE VAŠU KOSU: Uništite SEDE DLAKE ovim jeftinim trikom

Umesto da odmah odete kod frizera i potoršite silan novac na farbu, isprobajte ovaj prirodan način sakrivanja sede kose

Objavljeno:

Ljudi, naročito žene, ne vole da vide sedu kosu na svojoj glavi, jer su one jedan od dokaza da polako starite. Sede se uglavnom prikrivaju redovnim farbanjem, što ponekad iziskuje i veće svote novca, a tu su i one žene koje jednostavno ne vole da koriste hemikalije.

Umesto da odmah odete kod frizera i potoršite silan novac na farbu, isprobajte ovaj prirodan način sakrivanja sede kose. Sve što vam je potrebno je nekoliko većih krompira, malo vode i šerpica. Da, dobro ste pročitali. Naime, ljuskom od krompira možete uspešno prekriti sede vlasi i to prilično jednostavno. Dovoljno je da pripremite vodu od krompirovih ljuski za ispiranje kose.

Seda kosa
foto: Profimedia

Iako deluje čudno, sudeći prema rečima doktora Antona Una, ovaj način i te kako deluje. Uzmite oko pet krompira i ogulite ih. Stavite ljuske od krompira u šerpicu. Zatim uzmite dve čaše hladne vode i prelite ljuske.

Sačekajte da voda proključa pa smanjite vatru i ostavite da kuva oko pet minuta. Sklonite šerpicu dalje od šporeta i ostavite da se ohladi. Nakon što se potpuno ohladi, ocedite tečnost. Dodajte nekoliko kapi eteričnog ulja po izboru za lepši miris i sipajte ohlađenu i oceđenu tečnost u staklenu posudu.

Nakon četkicom nanesite braon tečnost na kosu. Ovaj rastvor skroba pomaže u maskiranju sive boje kose dodavanjem pigmenta. Ovo je jedno od najlakših rešenja za prekrivanje sedih vlasi. Ponovite postupak nekoliko puta kako biste postigli bolji rezultat.

00:42

Emina sa sinom

Espreso/NajŽena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.