SLATKO OD KORE LUBENICE JE DELIKATES SRPSKIH DOMAĆICA: Ne daju se samo SVINJAMA, ovaj RECEPT čuva TAJNU
Kora od lubenice, Foto: Dragan Milenkovic/Printscreen/Youtube

predivno

SLATKO OD KORE LUBENICE JE DELIKATES SRPSKIH DOMAĆICA: Ne daju se samo SVINJAMA, ovaj RECEPT čuva TAJNU

Slatko od kore lubenice je prvoklasni specijalitet srpskih domaćica

Objavljeno:

Ako ste mislili da se kora od lubenice samo svinjama daje, e pa pogrešili ste. Ovo slatko je delikates nad delikatesima, ne možete pogrešiti ako ga spremite.

Slatko od kore lubenice je prvoklasni specijalitet srpskih domaćica:

1 / 3 Foto: Dragan Milenkovic/Printscreen/Youtube
  • kora lubanice 1,5 kg
  • šećer 1,5 kg
  • voda 500 ml
  • limun 1
  • rozetla 2 lista

Priprema:

  1. Isecite na manje kocke i ubacite ih u ključalu vodu. Čim voda ponovo provri, sklonite s vatre, procedite i kockice ostavite u cediljci. Šerpu vratite na šporet, opet sipajte vrelu vodu, pa kad provri, opet ubacite kockice. Postupak ponovite devet puta.
  2. Zagrejte pola litre vode i, neprestano mešajući, postepeno dodajite šećer. Kad provri, špinujte oko pola sata, pa dodajte kockice i kuvajte oko sat vremena.
  3. Na pola kuvanja dodajte rozetlu i limun isečen na kolutove. Ohlađeno slatko sipajte u tegle.

DRAGA MAŠIN DONELA PRVI RECEPT ZA SLATKO U SRBIJU? Original se čuva u muzeju u Kraljevu, a evo kako se poslastica PRAVILNO SLUŽI:

01:16

DRAGA MAŠIN DONELA PRVI RECEPT ZA SLATKO U SRBIJU? Original se čuva u muzeju u Kraljevu, a evo kako se poslastica PRAVILNO SLUŽI

(Espreso/ Blic žena recepti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.