DA LI BEBE SMEJU DA JEDU LUBENICU? U OVOM slučaju može biti VRLO OPASNA ZA NJIH, pripazite
Lubenica, Foto: Profimedia

OBRATITE PAŽNJU

DA LI BEBE SMEJU DA JEDU LUBENICU? U OVOM slučaju može biti VRLO OPASNA ZA NJIH, pripazite

Ali, da li je lubenica pravi izbor i za vašu bebu?

Objavljeno: 10:41h

Sočna i ukusna, većini odraslih i dece omiljena voćka i osveženje u toku letnjih meseci. Puna vitamina i antioksidanasa, sa 92% vode u sebi.

Ali, da li je lubenica pravi izbor i za vašu bebu? Evo šta biste trebali da uzmete u obzir pre nego što donesete odluku o tome:

Pre nego što proba lubenicu, vaša beba mora imati iskustva sa žvakanjem ali i gutanjem čvrste hrane. Većina beba taj izazov savlada između 8. i 10. meseca.

Lubenica
foto: RINA

Iseckajte lubenicu na veoma sitne parčiće i očistite je od semenki pre nego što je ponudite bebi

Nemojte je nuditi bebi ako je previše rashlađena

Budite u bebinoj blizini dok jede

Kada budete uvodili lubenicu u bebinu ishranu, izbegavajte da prvih par puta bebi ponudite i još neki novi ukus, da biste u slučaju alergije lakše utvrdili na šta je beba odreagovala

Ukoliko slučajno dođe do alergijske reakcije na lubenicu, ona se može manifestovati kroz osip, dijareju, povraćanje, curenje iz nosa i vrtoglavicu.

Ako procenite da je vaša beba spremna da jede lubenicu, znajte da je ona veoma pozitivno utiče na bebin rast i razvoj. Vitamin C iz lubenice osnažuje bebin imuni sistem i na taj način je čuva od prehlada i upala uveta, a vitamin A povoljno utiče na bebinu kožu i zdravlje zuba.

Bonus video:

03:44

OVAJ VIRUS UGLAVNOM NAPADA BEBE! Pedijatar: Glavni simptom je ubrzano disanje ČIM SE PRIMETI TREBA ODMAH IZOLOVATI DECU!

(Espreso/www.bebac.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.