SVE VREME POGREŠNO SPREMATE RUSKU SALATU I ZBOG TOGA SE BRZO KVARI: Obavezno uradite ovo pre MEŠANJA SASTOJKA
Ruska salata, Foto: Printscreen/Youtube/ Milica Mihailović

zapamtite

SVE VREME POGREŠNO SPREMATE RUSKU SALATU I ZBOG TOGA SE BRZO KVARI: Obavezno uradite ovo pre MEŠANJA SASTOJKA

Recept za čuvenu rusku salatu prvi put je objavljen u novinama 1985. godine

Objavljeno:

Ruska salata je nezaobilazna na svakoj svečanoj trpezi, a prošlo je mnogo vremena od kada se pojavio originalni recept. Danas domaćice često prilagođavaju sastojke, pa tako neki izbacuju jaja, a nekih u preliv, pored majoneza, dodaju i kiselu pavlaku.

Kako god da je spremite ruska salata je ukusna, a mi vam otrkivamo i trik pomoću kojeg će ona duže trajati. Sve što treba da uradite jeste da pomešate hladne sastojke umesto toplih, a samim tim će se i oni bolje povezati, pa će salata biti i ukusnija.

Salate, Ruska salata, Salata
foto: Printscreen/ Youtube/ FIT KUCHNIA - Martyna Loch

Sastojci:

4 krompira

3-5 jaja

400 g šunke

1 velika šargarepa

250 g graška iz konzerve

3-4 kisela krastavca

50 g majoneza

Priprema:

Dobro operite šargarepu i krompir (nemojte da ljuštite), pa stavite u šerpu i prelijte vodom, pa kuvajte. U drugoj šerpi kuvajte jaja, i to samo 7-10 minuta. Jaja nemojte iz frižidera da stavljate u šerpu, već ih prvo ostavite na sobnoj temepratri pola sata.

Ruska salata
foto: Printscreen/Youtube/ Milica Mihailović

Zatim jaja prebacite u hladnu vodi i sačekajte da se ohlade. Krompir i šargarepu procedite i kada se potpuno ohlade, oljuštite i sitno iseckajte. U posudi pomešajte iseckana jaja, šunku, kisele krastavce, krompir i šargarepu. Na kraju dodajte i proceđeni grašak. Posolite i pobiberite, pa sipajte majonez i promešajte.

Napomena: Bitno je da svi sastojci budu ohlađeni, jer ako su topli brže će se pokvariti.

01:03

Majke i snajke finale

(Espreso/Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.