POTOPITE LUBENICU U OVAJ RASTVOR I ODUŠEVIĆE VAS ŠTA ĆE NASTATI: Niko to nije do sad RADIO, a FENOMENALNO JE
Lubenica, Foto: RINA

paŽnja

POTOPITE LUBENICU U OVAJ RASTVOR I ODUŠEVIĆE VAS ŠTA ĆE NASTATI: Niko to nije do sad RADIO, a FENOMENALNO JE

Ova neobična kreacija može da nahrane troje do petoro ljudi. Oni koji su ga probali kažu da je ukus vrlo čudan. Ne liči na ukus pečenog mesa, ali ni na ukus sveže lubenice

Objavljeno: 15:11h

Inovacija je izuzetno bitna u kulinarskom i restoranskom poslu. Neki se u tome ne snalaze baš najbolje, pa tako u težnji da isprate trendove i tržištu predstave nešto novo, stvaraju potpuno besmislene spojeve. Setimo se samo piva sa ukusom nudli.

Drugi kuvari pak, prave prava umetnička dela spajajući na izgled nespojive ukuse i načine pripreme. Tako je neobična kreacija američkog restorana Duck's Eatery osvojila sve goste za tren oka. Ovaj restoran služi veoma netipičan specijalitet – dimljenu lubenicu. Cela lubenica dimi se na isti način kao i mesni proizvodi. Rezultat je neverovatan jer izgleda kao prava dimljeni svinjski but. Ipak, da biste probali ovaj specijalitet moraćete malo da se strpite – lista čekanja je 30 dana.

Ovaj restoran inače se bazira na eksperimentalnoj kuhinji, ali njegov vlasnik i glavni kuvar, Vilijam Horovic, sada je prevazišao sam sebe.

On se dugo poigrava sa alternativama za meso u težnji da veganima i vegeterijancima ponudi veći izbor jela. Lubenica nije prvo voće i povrće koje je dimio. Njegovi hamburgeri od dinje, koji se spremanju laganim kuvanjem i dimljenjem, takođe su izazvali veliku pažnju na internetu. Mada na njih ne morate da čekate mesec dana.

lubenica
foto: Profimedia

Kada smo već kod toga , zbog čega treba toliko da se čeka na dimljenu lubenicu? Pa prvo, potrebno je 4 do 6 dana da se napravi samo jedno ovo jelo. Lubenica se potapa u slani rastvor sa korijanderom, origanom i drvenim pepelom, a potom se suši i dimi pola dana. Na kraju se peče u svom soku poput bilo koje vrste mesa.

Ova neobična kreacija može da nahrane troje do petoro ljudi. Oni koji su ga probali kažu da je ukus vrlo čudan. Ne liči na ukus pečenog mesa, ali ni na ukus sveže lubenice.

Bizaran način pripreme, ali i izgled koji lubenica poprima na kraju pripremanja (a koji neodoljivo podseća na komad sočnog mesa) razlog su zašto mnogi hrle da je probaju.

Bonus video:

01:31

lubenica

(Espreso/restoranibeograd.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.