OVIM PROSTIM TRIKOM ĆETE IZGLANCATI STARI PARKET: Sijaće se kao da ste ga TEK KUPILI
Parket, Foto: printscreen/youtubeWeekendWorkbench

SJAJNO

OVIM PROSTIM TRIKOM ĆETE IZGLANCATI STARI PARKET: Sijaće se kao da ste ga TEK KUPILI

Parket je lep u svakom domu, a njegov stil i dizajn mogu odgovarati gotovo svakom stilu uređenja.

Objavljeno:

Sastoji se od različitih komada drva raspoređenih pod uglovima. Ovaj oblik podova se koristi od 1600-ih, i još uvek je vrlo popularan izbor. Međutim, nakon dugogodišnjeg korišćenja, parket može da potamni i izgubi svoj sjaj.

Ali, kako očistiti stari parket?

Prvo što treba da uradite kada želite da očistite stari parket je čišćenje površinske prašine. Usisivač je najbolji način za to, a on takođe pomaže da se dođe do najtežih tačaka. Alternativno, prašinu s parketa možete ukloniti i vlažnom krpom od mikrovlakana kako bi parket bio još sjajniji. Sledeće što treba učiniti kada želite da očistite stari parket je ispolirati ga.

Nakon uklanjanja prašine, morate oprati i ispolirati parket, a to je najdelikatnija faza jer morate odabrati prave proizvode.

Takođe, kada perete parket, izbegavajte izlivanje vode direktno na parket već ga malo namočite i brzo uklonite vodu kako biste izbegli tragove i mrlje od vode. Limunov sok i maslinovo ulje za odmašćivanje i poliranje izvrsni su za stari i posebno zaprljan parket. Možete koristiti mešavinu 20 kapi limunovog soka i 100 ml maslinovog ulja. Limun će pomoći u odmašćivanju, a maslinovo ulje će ispolirati stari parket. Pomešajte limun i maslinovo ulje i ulijte ih u raspršivač kako biste ga lakše koristili. Ovaj rastvor ostavite na parketu da se osuši kako bi parketu vratili stari sjaj.

(Espreso/Krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.