BOJA NOKTIJU GOVORI O SVIM SKRIVENIM ZDRAVSTVENIM PROBLEMIMA: Ove PROMENE su ALARM
Nokti, Foto: Printscreen/Youtube/ilysmNails

MORATE ZNATI

BOJA NOKTIJU GOVORI O SVIM SKRIVENIM ZDRAVSTVENIM PROBLEMIMA: Ove PROMENE su ALARM

Ako imate ovo na noktima preti vam ovo oboljenje

Objavljeno:

Mnoga oboljenja i zdravstvene promene mogu se videti na noktima.

Bledilo na noktima ukazuje na anemiju

Bledilo na noktima zapravo opisuje vrlo svetlu podlogu nokta, odnosno tkivo ispod. Ovakva promena može ukazivati na anemiju i smanjenje broja crvenih krvnih stanica, odnosno eritrocita zbog čega bismo trebali da proverimo krvnu sliku. Anemija je uzrokovana nedostatkom gvožđa u krvi i zato je važno promeniti ishranu i obogatiti je svežim povrćem, mahunarkama i crvenim mesom.

Sindrom zelenog nokta

Ono što je poznato kao "sindrom zelenog nokta" često je uzrokovano vrstom gljivične infekcije koja se naziva pseudomonas.

Ruka
foto: Profimedia

Požuteli nokti upozoravaju na infekciju

Nokti mogu postati smeđi od upotrebe nikotina, laka za nokte. Žuta boja se može javiti zbog infekcije ili reakcije na neki kozmetički proizvod koji koristite. Ako se javi reakcija na lak za nokte, najbolje bi bilo prestati s korišćenjem lakova na neko vreme i pustiti nokte da se odmore.

Postoji nekoliko alarmantnih pokazatelja da nam je zdravlje narušeno, a na koje bismo morali da obratimo pažnju. Naime, zavisno od promene na vašim noktima, možda ćete morati da povedete više računa o nezi ili će biti potrebno da se konsultujete sa svojim izabranim lekarom piše Rider's Dajdžest.

Crveni nokti ukazuju na povredu

Modrica zbog povrede može uticati na to da deo konta promeni boju te dobije ljubičastu nijansu. Crvene ili ljubičaste pruge takođe mogu biti posledica krvarenja (malo krvarenja koje se javlja ispod nokta).

55:15

MAJKE I SNAJKE S02E09

(Espreso/Srećna republika)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.