DANAS BI NAPUNILA 62. GODINE: Jeziva tragedija zaustavila ŽIVOT princezi Dajani (FOTO)
Princeza Dajana, Foto: Profimedia

na današnj dan

DANAS BI NAPUNILA 62. GODINE: Jeziva tragedija zaustavila ŽIVOT princezi Dajani (FOTO)

Vlast nikada nije bila njena, ali ju je narod prozvao svojom "Kraljicom srca"

Objavljeno:

Pre 27 godina je preminula jedna od najispraćenijih žena, Lejdi Dajana, koja bi danas napunila 62. godinu.

Princeza od Velsa, Ledi Di ili Dajana, "formalniji" su nazivi za narodu omiljenu ličnost britanske kraljevske porodice, jer su je nazivali kraljicom njihovih srca, kao i "Princeza naroda".

Obožavana je širom planete i nakon razvoda

Pažnju ljudi je pridobila udajom za prestolonaslednika i sada već kralja Čarlsa. Međutim, sve se više pisalo o njoj, a ona je obožavala da se na bilo koji način obrati narodu Velike Britanije, te se nikada nije bunila kada je pitaju da govori za medije.

Ledi Di se ponašala damski, ali nikada nije odstupala od uloge jedne "obične" žene, a kasnije i majke dvojice sinova. Kada su je videli u patikama, u sportskoj odeći, ali i u elegantnim i raskošnim haljinama, shvatili su da je biti dama jedna osobina, karakter, a ne nešto što se uči napamet. To su uočili jer im je ova omiljena princeza svojim čestim obraćanjima i komunikacijom to i pokazala.

princeza Dajana
foto: Espreso, Profimedia

Princ Čarls i Dajana su se odvojili 1991. godine, a kasnije zbog dodatnih skandala i afera, obavili su to i služnbeno 1996. godine.

Rastanak sa princom nije uticalo na njenu popularnost, već naprotiv, nastavila je da raste.

Nesreća u tunelu

Godinu dana od zvaničnog razvoda, Dajana je sa svojim novim partnerom Dodijem El Fajed, otputovala u Pariz.

Kada su kolima prolazili kroz tunel "Pon de l’Alma", dogodila se nesreća i princeza tragično umire. Zajedno sa njom poginuli su vozač i Dodi.

Princeza Dajana
foto: EPA-EFE/WILL OLIVER

Njeni sinovi Vilijam i Hari, bili su ogorčeni ovom tragedijom. U svoj boli koju su osetili, najviše ih je pogodilo kada su izašle slike sa mesta nesreće. Hari je čak jednom naveo da je bio besan jer su postojale neke fotografije njegove majke, koja bespomoćno leži i čeka pomoć. Naveo je da ne može da veruje da su fotografi stajali i slikali Dajanu, a da niko nije pritrčao da joj pomogne.

Ledi Dajana je ispraćena sa suzama čitave zemlje i šire. Njeno se ime i dan-danas pominje, a njena popularnost nikada nije opala.

Princeza Dajana je princeza koja je najviše puta bila fotografisana, a na današnji dan u njenu čast povodom 62. rođendana će i dalje kružiti njene slike, prenosi "Royal.co.uk".

(Espreso/Ona.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.