SVI ZNATE IME OVOG KOLAČA, GLAVNA JE ZVEZDA SVIH SLAVSKIH TRPEZA: Stavite OVAJ sastojak i svi će se RASPAMETITI
Bajadera, Foto: Printscreen/Youtube/kuhajipeci

PREUKUSNO

SVI ZNATE IME OVOG KOLAČA, GLAVNA JE ZVEZDA SVIH SLAVSKIH TRPEZA: Stavite OVAJ sastojak i svi će se RASPAMETITI

Bajadera sa plazmom je već nešto sasvim novo na slavskim trpezama, i mnogo je ukusnija od tradicionalne

Objavljeno:

Ovaj kolač odoleva testu vremena, i uvek su najbolji izbor za slavlja. A ako dodate plazmu i orahe u originalni recept to tek postaje pravo naslađivanje kada je ukus u pitanju.

Znamo da su omiljen izbor za slavu, ali kao jedan od omiljenih sitnih kolača, skroz je u redu da ih pripremite i kada vam se jede nešto slatko. Ove slasne bajadere se takođe prelivaju čokoladom, posle jedne vam ništa neće nedostajati.

Pogledajte recept za pripremu bajadera sa plazmom:

Bajadera
foto: Printscreen/Youtube/ kuhaj i peci

Sastojci:

  • 200 ml vode
  • 200 g oraha
  • 300 g mlevene plazme
  • 10 g vanilin šećera
  • 100-200 g šećera
  • 125 g maslaca (ili margarina)
  • 100 g čokolade
  • Za glazuru:
  • 100 g čokolade
  • 3 kašike ulja
Bajadera
foto: Printscreen/Youtube/ kuhaj i peci

Priprema:

U šerpicu sipajte vodu, maslac, šećer, vanilin šečer. Kuvajte na laganoj temperaturi dok se maslac ne otopi. Sklonite sa šporeta. Dodajte mleveni keks i mlevene orahe. Dobro promešajte. Smesu podelite na dva jednaka dela. U jednu polovinu dodajte otopljenu čokoladu i dobro promešajte. Na dno tepsije rasporedite tamnu smesu, pa je poravnajte. Preko stavite svetlu smesu i poravnajte. Na pari istopite čokoladu sa uljem. Prelijte glazuru ravnomerno preko kolača. Sačekajte da se čokolada stegne, pa stavite bajaderu u frižider najmanje 2 sata.

Za detaljan opis pripreme pogledajte video:

(Espreso/ Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.