JELA SAM BELANCA SVAKO JUTRO NA OVAJ NAČIN I DESILO MI SE OVO: Jedna od 5 STVARI me je ŠOKIRALA
Belanca, Foto: Printscreen/Youtube/Eksplozija

paŽnja

JELA SAM BELANCA SVAKO JUTRO NA OVAJ NAČIN I DESILO MI SE OVO: Jedna od 5 STVARI me je ŠOKIRALA

Svoje iskustvo je podelila sa svetom, opisavši ga u članku za časopis „Voman's Health”

Objavljeno:

Kristin Ju otkriva 5 promena koje se dešavaju ako svako jutro jedemo belance, iz ličnog iskustva.

Jaja su daleko omiljeni doručak većine ljudi, bilo kuvana ili pržena, dominiraju skoro svakim jutarnjim stolom. Osim što su ukusne i što od njih možemo da pravimo razna jela, pune su proteina i veoma su zdrave.

Iskustvo žene koja je jela 3 jajeta svaki dan je neverovatno, a nije ni slutila šta će joj se dogoditi. Ipak, nije ona jedina koja je jaja uključila u svoju svakodnevnu jutarnju rutinu. Naime, Kristin Ju, instruktorka joge, dve nedelje je bila na specifičnoj dijeti koja je podrazumevala jedenje belanaca svakog jutra. Mogla je da sprema belance na razne načine.

Svoje iskustvo je podelila sa svetom, opisavši ga u članku za časopis „Voman's Health”.

Belance
foto: Printscreen/Youtube/EKSPLOZIJA

Kristin je na početku napomenula da su joj i pre ovog režima jaja bila uobičajen doručak, ali da ih je i dalje spremala sa žumancem i da je volela da ih jede u svim varijantama – kuvana, pržena ili kao omlet. Međutim, ona je u ovom dvonedeljnom eksperimentu cela jaja zamenila samo belancima, a njujorški nutricionista Karen Ansel potvrdila joj je da su belance na neki način zaista „superhrana“, da sadrže mnogo proteina i da odlični su za kontrolu apetita i izgradnju mišića.

Dugo sam bila sita

Kristin je otkrila da je imala strah od gladovanja, ali se to nije obistinilo. Istakla je da su dva do tri belanca dovoljna da ostane sita do ručka, a jela ih je sa spanaćem, mladim lukom ili svežim voćem.

Poboljšali su moju vežbu

"Pre jutarnjeg treninga, moram nešto da pojedem - po mogućnosti nešto lagano zbog čega se ne osećam kao da imam kamenje u stomaku dok trčim. Veliko umućeno jaje nije nešto što spada u tu 'lakšu' kategoriju, ali dva tvrdo kuvana belanca su sasvim dovoljno gorivo da krenete u teretanu ili dok trčite“, objasnila je Kristin i dodala da je uvek imala dovoljno energije za ceo trening.

Dodala je da joj nivo energije uvek pada ako je pre treninga konzumirala ugljene hidrate kao što su banana ili tost.

Belanca su prilično dosadna

„Mogu da jedem jaja danima a da mi ne dosadi, ali belanca? Veoma brzo se zamaraju, bilo mi je teško da zadržim raznovrsnost i interesovanje za obroke“, priznala je ona i dodala da bi se stvari pogoršale ako bi mešala. sa nečim poput ovsene kaše, mleka, banane ili cimeta...

Nedostajali su mi žumanca

Kristin se osvrnula i na to kako su joj nedostajale mogućnosti koje pruža celo jaje, ali i hranljive materije koje žumance sadrži, poput vitamina B, E D, gvožđa i cinka...

To je potvrdila i nutricionista Karen Ansel, ističući da žumanca organizmu daju više energije i dodatnih 5 grama masti, što će telo duže držati sitim.

Potrošio sam mnogo jaja

Kristin se požalila i na količinu jaja koje je bacila, ma koliko se trudila da koristi žumance u drugim receptima. Na kraju testa ipak je odlučila da nastavi da konzumira cela jaja, ali je nastavila da jede dva belanca pre svakog treninga.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.