ITALIJANSKI SPECIJALITET NA SRPSKI NAČIN: Dodajte samo 1 SASTOJAK u BOLONJEZE i svideće vam se JOŠ VIŠE
Bolonjeze, Foto: Printscreen/Youtube/The Perfect Home

recep

ITALIJANSKI SPECIJALITET NA SRPSKI NAČIN: Dodajte samo 1 SASTOJAK u BOLONJEZE i svideće vam se JOŠ VIŠE

Napravićete savršene makarone kojima niko neće odoleti, a isprljaćete samo jednu šerpu

Objavljeno:

Pasta možete da pravite sa najraznovrsnijim sosovima, a svako ima neki svoj trik kako da ona bude još ukusnija. Najpoznatije su špagete bolonjeze i makarone sa sirom, a mi vam predlažemo da dva čuvena recepta iskombinujete.

Napravićete savršene makarone kojima niko neće odoleti, a isprljaćete samo jednu šerpu.

Sastojci:

500 g makarona

450 g mlevenog mesa

1 šolja pavlake za kuvanje

Pasta
foto: Printscreen Youtube

1 konzerva seckanog pelata

1 šolja rendanog čedar sira

1 manji crni luk

1 kašičica paste od belog luka

1 kašika seckanog peršuna

1 kašičica italijanskog začina

1 kašičica crnog luka u prahu

1 kašičica belog luka u prahu

oko 250 ml pilećeg bujona

2 kašike paradajz paste

Bolonjeze
foto: Printscreen/Youtube/NATASHA'SKITCHEN

Priprema:

U šerpi na malo ulja propržite mleveno meso, pa dodajte sitno seckani crni luk. Kada meso i luk budu gotovi dodajte pastu od belog luka, kao i pelat. Dobro promešajte. Posolite i pobiberite, pa pospite italijanskim začinom, kao i belim i crnim lukom u prahu.

Promešajte, pa sipajte bujon (200 ml), a onda i pavlaku za kuvanje. Sve to lepo promešajte, pa dodajte makarone i opet promešajte. Tečnost mora da prekrije testeninu, a ako nije dodajte još malo bujona. Poklopite i krčakajte na srednjoj temperaturi nekih 15-20 minuta.

Ako makarone nisu gotove dodajte još malo bujona (50 ml) i krkčajte još par minuta. Zatim dodajte rendani sir i mešajte dok se ne otopi. Isključite šporet i pospite makarone seckanim peršunom.

Majke i snajke:

00:53

Majke i Snajke

(Espreso/Krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.