POSLE OVOG, VIŠE NIKAD NEĆETE PITI VODU SA LIMUNOM: Ovo su DVE stvari koje može IZAZVATI
Voda sa limunom, Foto: Profimedia

paŽnja

POSLE OVOG, VIŠE NIKAD NEĆETE PITI VODU SA LIMUNOM: Ovo su DVE stvari koje može IZAZVATI

Pojedini ovakvu vodu piju tokom čitavog dana, međutim iako je zdrava, voda sa limunom ima i 2 neželjene nuspojave na koje bi trebalo da obratite pažnju

Objavljeno: 11:29h

Konzumiranje vode sa limunom na prazan želudac, ujutru, je jedan važan ritual koji pruža ogromne prednosti za vaše celokupno zdravlje.

Sok od limuna daje veliku količinu vitamina C. Preporučena dnevna količina je 75 mg za žene i 90 mg za muškarce. Ljudi koji konzumiraju više vitamina C imaju efikasniji digestivni sistem.

Šta će vam se dogoditi ako ga pijete svaki dan?

Voda sa limunom
foto: Profimedia

1. Gorušica

Previše limuna može da nadražo vaše ždrelo, limun je jedna od najkiselijih voćki, a poznato je da citrusi pojačavaju lučenje želudačanih kiselina i zato podstiču gorušicu.

2. Oštećenje zubne gleđi

Kiselina u limunu oštećuje zaštitni sloj gleđi na vašim zubima, a to može dovesti do osetljivosti zuba pa čak i do karijesa. Ako imate problema sa zubima, nikako nemojte da pijete vodu sa limunom tokom celog dana, ili nakon svake popijene čaše isperite usta gutljajem obične vode.

Pogledajte šta se desilo nakon što je isekla limun i pomešala sa solju:

01:07

ISEKLA JE LIMUN I POMEŠALA SA SOLJU: Godinama se STIDELA svoje kose, a onda je uz OVU smesu u tren rešila sve svoje probleme (KURIR TV)

(Espreso/Zafovoljna.dnevnik.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.