PASTA KARBONARA PO RECEPTU SLAVNOG KUVARA PRAVI SE ZA 10 MINUTA: Caka na kraju je NEPROCENJIVA (RECEPT)
Karbonara, Foto: Printscreen/Youtube/JAMIE OLIVER

PRSTE DA POLIŽEŠ!

PASTA KARBONARA PO RECEPTU SLAVNOG KUVARA PRAVI SE ZA 10 MINUTA: Caka na kraju je NEPROCENJIVA (RECEPT)

Nisu bez razloga rekli da je život kombinacija magije i testenine

Objavljeno:

Teško da postoji osoba koja ne bi uživala u ovom jelu, pogotovo ako je kremasto, sočno i ukusno, po receptu najboljih kuvara poput Gordona Remzija. Naime, on je otkrio svoj savršen recept za kremastu pastu karbonaru koja je gotova za svega 10 minuta. U nastavku pogledajte kako i vi brzo i lako kod kuće možete pripremiti ovaj čuveni specijalitet i uživati u ovom slasnom obroku!

Sastojci:

  • fino parče mesnate dimljene slanine
  • pola pakovanja špageta
  • 2 žumanceta
  • 2 veća šampinjona
  • 2 čena belog luka
  • 1 ljuta paprika
  • malo smrznutog graška
  • 180 g pavlake
  • parmezan
  • so
  • biber
  • ulje
  • peršun

Priprema:

1. Stavite špagete u ključalu vodu.

2. U tiganju zagrejte malo maslinovog ulja i dodajte slaninu iseckanu na kockice.

3. Beli luk iseckajte nasitno, pa dodajte slaninu, isečene šampinjone, sitno iseckanu ljutu papričicu i malo graška.

4. U činiju u kojoj ste odvojili žumanca dodajte rendani parmezan i pavlaku.

5. Sve lepo sjedinite i dodajte malo vode, pa ponovo promešajte.

6. Od vode u kojoj se kuvaju špagete uzmite oko 10 kašika i stavite u tiganj sa slaninom i ostalim sastojcima.

7. Kada su špagete skuvane, procedite ih i dodajte u tiganj.

8. Sve dobro izmešajte, dodajte smesu od žumanaca, pa ponovo promešajte.

9. Pospite seckanim peršunom, dobro promešajte, pa servirajte na tanjir i odozgo narendajte puno parmezana.

Prijatno!

01:22

JEDAN SASTOJAK PRAVI MAGIJU: Ovako se sprema VRHUNSKA PASTA

(Espreso / Citymagazine)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.