OVO POSNO JELO OD PALENTE SRBI JOŠ NISU OKUSILI: Čim ga probate, TRAŽIĆETE VIŠE, sprema se očas posla (RECEPT)
Kuvanje, Foto: Profimedia

POSNO

OVO POSNO JELO OD PALENTE SRBI JOŠ NISU OKUSILI: Čim ga probate, TRAŽIĆETE VIŠE, sprema se očas posla (RECEPT)

Recept je zanimljiv ali i kratak. Trebaće vam svega desetak minuta da ga pripremite

Objavljeno:

Post ne znači da treba jesti samo dosadnu hranu, zbog toga kreativni umovi smišljaju interesantne nove recepte. Recept je zanimljiv ali i kratak. Trebaće vam svega desetak minuta da ga pripremite. Nadamo se da ćete uživati.

Potrebni sastojci:

Za palentu

  • 2 šolje povrtnog bujona
  • ½ šolje instant palente
  • 1 kašika margarina
  • 1 kašičica soli
  • Za karmelizovani crveni luk
palenta
foto: Profimedia
  • 2 veće glavice crvenog luka
  • 1 kašika blazamičnog octa
  • 1 kašika smeđeg šećera
  • 2 kašike maslinovog ulja

Za pečurke

Pečurke, Šampinjoni
foto: Adam Gault / Caia Image / Profimedia
  • 400 g pečurke, očišćenih i naseckanih
  • 1 kašičica svežih listova majčine dušice
  • 3 kašike crnog vina
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1 čen belog luka
  • So, biber
  1. Prvo napravite palentu i to tako da u šerpu sipate bujon, margarin, stavite na šporet da zavri pa dodajete palentu i mešate žicom za mućenje ili varjačom da se ne stvore grudvice. Kuvajte onoliko koliko piše u uputstvu za pripremu. Kad je palenta gotova sipajte je u četvrtastu tepsiju koju ste malo nauljili, poravnajte površinu i ostavite da se hladi. Dok se palenta hladi pripremite nadev.
  2. Da biste napravili karamelizovani crveni luk na većoj tavi zagrejte maslinovo ulje, smanjite temperaturu pa dodajte narezan crveni luk. Dinstajte 10 mnuta pre nego dodate sirće i šećer pa dinstajte još deset minuta i ostavite sa strane.
  3. Za pečurke, u posudu sipajte ulje, dodajte pečurke, začinite šolju i biberom i ostavite da se dinstaju 10 minuta pa dodajte jedan čen belog luka, sitno naseckan. Dinstajte još dva minuta, sipajte vino, dodajte začine i ostavite da se krčka 10 minuta dok vino ne ispari.

Hladnu palentu isecite na kocke veličine zalogaja, svaki uvaljajte u brašno pa pecite u zagrejanoj tavi na malo ulja 2-3 minuta. Na svaki kockicu prvo stavljajte luk, zatim pečurke poslužite.

Prijatno!

(Espreso/ Deliciouseveryday)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.