OVAJ RECEPT DOLAZI PRAVO IZ MITROVICE: Srbi na njemu dole ŽIVE GODINAMA, nema kuće koja ga NIJE OKUSILA
Ilustracija, Foto: Printscreen/youtube

isprobajte

OVAJ RECEPT DOLAZI PRAVO IZ MITROVICE: Srbi na njemu dole ŽIVE GODINAMA, nema kuće koja ga NIJE OKUSILA

Kad umutite testo strpljivo rasporedite u pleh, treba da bude oko 1cm visine a suvo grožđe treba da bude seckano

Objavljeno:

Sastojci

TESTO

5 žumanceta

1 jaje

200 gr šećera

200 gr suvog grožđa

200 gr mlevenih oraha

4 kasike brašna

ribana korica od limuna

5 belanca

180 gr šećera

šaka seckanih oraha

Priprema

zumanca i jaje mutiti sa secerom dok se secer ne istopi a zatim dodati polako sve sastojke, suvo grožđe, mlevene orahe ,brašna i rendana korica od celog limuna. Pecite u plehu srednje veličine, Kad bude upola peleno preko testa stavite glazuru od belanca i šećera, posolite seckanim orasima i vratite u rernu da se dopeče. Kad bude pečeno izvadite iz rerne i dobro ohladite .

Posluživanje

Kad umutite testo strpljivo rasporedite u pleh, treba da bude oko 1cm visine a suvo grožđe treba da bude seckano.

(Espreso/Coolinarka)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.