ZA DORUČAK
OVAKO ŠPANCI SPREMAJU OMLET: Mnogo je BOLJI od SRPSKOG, domaćice RECEPT zapišite ŠTO PRE
Dizajner je otkrio recept za španski omlet koji rado priprema, a recept je naučio gledajući glavnog kuvara dok je boravio u Ritzu u Madridu
Recept po ukusu dizajnera koji obožava da kuva.
Manolo Blanik, dizajner cipela rođen na Kanarskim ostrvima, verovatno je najpoznatiji po tome što je Keri Bredšo obožavala njegove cipele u seriji Seks i grad. Međutim, Blanik nije samo talentovani dizajner, već i sjajan kuvar.
Dizajner je otkrio recept za španski omlet koji rado priprema, a recept je naučio gledajući glavnog kuvara dok je boravio u Ritzu u Madridu.
Sastojci:
50 ml ekstra devičanskog maslinovog ulja
1 srednji beli luk
5-8 krompira
4 jaja
Pregršt svežeg peršuna
So i biber po ukusu
Priprema:
Uzmite sitno seckani luk i stavite da se prži na maslinovom ulju, a zatim dodajte narezani mladi krompir i sve zajedno pržite. To može potrajati oko pola sata, pa morate da ga promešate s vremena na vreme.
Kada je spremno, krompir i luk procedite kroz cediljku i ostavite ulje na stranu. Umutite jaja sa malo peršuna i bibera i samo malo soli. Zatim pomešajte ulje, krompir i luk sa jajima i sipajte sve u dublju posudu. Neka se sve sjedini i skuva zajedno.
Sada sledi postupak, koji je za dizajnera najstresniji. Izvaditi omlet iz tiganja. Da biste omlet izvadili iz tiganja, stavite čist tanjir na vrh i preokrenite.
Ukrasite peršunom (po želji).
(Espreso / Najžena)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!