ZAPAMTITE TO
PRE POHOVANJA BELE RIBE OBAVEZNO MORATE DA URADITE OVO: Zbog GREŠKE koju PONAVLJATE pravi UKUS NESTAJE (RECEPT)
Usolite je i pobiberite, pa prelijte limunovim sokom
Prema mišljenju nutricionista, riba je jedna od namirnica koju bi trebalo jesti bar dva puta nedeljno. Iako se na našim prostorima riba najčešće jede u vreme posta, ona je veoma ukusna i kada se spremi u mrsnoj verziji.
Pohovana bela riba zajedno sa belim sosom je dobitna kombinacija koja će probuditi sva vaša čula.
Sastojci:
1 kg bele ribe
4 jaja
2 limuna
6 kašika prezli
10 kašika brašna
so, biber
ulje za prženje
peršun za i limun za dekoraciju
sastojci za sos:
180 gr (1 čaša) kisele pavlake
2 kisela krastavčića
2 čena belog luka
so, biber
1/2 kašičice suve mirođije
Priprema:
Ribu očistite i osecite na tanke filete. Usolite je i pobiberite, pa prelijte limunovim sokom.
Ostavite je tako najmanje sat vremena.
Za to vreme pripremite sos.
Krastavčiće izrendajte na sitno rende, ocedite sok i dodajte so, biber i mirođiju.
Luk isecite sitno, pa zajedno sa kiselom pavlakom dodajte u krastavce i promešajte sve zajedno.
U posudi pomešajte brašno i prezle, a u drugu posudu umutite jaja.
Svaki file bele ribe prvo uvaljajte u smesu od brašna i prezli, pa onda u umućena jaja.
U tiganj sipajte veću količinu ulja, a kada se zagreje spuštajte ribu i pržite dok ne poprimi zlatnu boju s obe strane.
Ribu vadite i stavite na papirni ubus kako bi upio višak masnoće.
Belu ribu služite zajedno sa pomfritom, sosom i sezonskom salatom.
(Espreso / Telegraf)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!