PRE POHOVANJA BELE RIBE OBAVEZNO MORATE DA URADITE OVO: Zbog GREŠKE koju PONAVLJATE pravi UKUS NESTAJE (RECEPT)
Riba, Foto: Printscreen/Youtube/ The Best Recipes Narkonia

ZAPAMTITE TO

PRE POHOVANJA BELE RIBE OBAVEZNO MORATE DA URADITE OVO: Zbog GREŠKE koju PONAVLJATE pravi UKUS NESTAJE (RECEPT)

Usolite je i pobiberite, pa prelijte limunovim sokom

Objavljeno:

Prema mišljenju nutricionista, riba je jedna od namirnica koju bi trebalo jesti bar dva puta nedeljno. Iako se na našim prostorima riba najčešće jede u vreme posta, ona je veoma ukusna i kada se spremi u mrsnoj verziji.

1 / 4 Foto: Printscreen/Youtube/ Tonchy Shultz

Pohovana bela riba zajedno sa belim sosom je dobitna kombinacija koja će probuditi sva vaša čula.

Sastojci:

1 kg bele ribe

4 jaja

2 limuna

6 kašika prezli

Post, Pijace, Riba
foto: Aleksandar Stojanović

10 kašika brašna

so, biber

ulje za prženje

peršun za i limun za dekoraciju

sastojci za sos:

180 gr (1 čaša) kisele pavlake

2 kisela krastavčića

2 čena belog luka

so, biber

1/2 kašičice suve mirođije

Post, Pijace, Riba
foto: Aleksandar Stojanović

Priprema:

Ribu očistite i osecite na tanke filete. Usolite je i pobiberite, pa prelijte limunovim sokom.

Ostavite je tako najmanje sat vremena.

Za to vreme pripremite sos.

Krastavčiće izrendajte na sitno rende, ocedite sok i dodajte so, biber i mirođiju.

Luk isecite sitno, pa zajedno sa kiselom pavlakom dodajte u krastavce i promešajte sve zajedno.

1 / 5 Foto: Aleksandar Stojanović

U posudi pomešajte brašno i prezle, a u drugu posudu umutite jaja.

Svaki file bele ribe prvo uvaljajte u smesu od brašna i prezli, pa onda u umućena jaja.

U tiganj sipajte veću količinu ulja, a kada se zagreje spuštajte ribu i pržite dok ne poprimi zlatnu boju s obe strane.

Ribu vadite i stavite na papirni ubus kako bi upio višak masnoće.

Belu ribu služite zajedno sa pomfritom, sosom i sezonskom salatom.

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.