AKO PROVODITE VIŠE OD 10 MINUTA NA WC ŠOLJI, MOŽETE UPASTI U PROBLEM: Doktor otkrio do čega to može da DOVEDE
Ilustracija, Foto: Profimedia

VAŽNO!

AKO PROVODITE VIŠE OD 10 MINUTA NA WC ŠOLJI, MOŽETE UPASTI U PROBLEM: Doktor otkrio do čega to može da DOVEDE

U svom poslednjem videu otkrio je tri stvari koje ne bismo trebali raditi kada obavljamo nuždu, a jedna od najgorih navika je provođenje dugo vremena na wc šolji

Objavljeno: 19:01h

Naprezanje i provođenje dugo vremena na wc šolji mogu dovesti do stvaranja hemoroida i uzrokovati bolove.

Karan Rajan je doktor koji redovno deli medicinske savete na društvenim mrežama, a njegova poslednja objava o jednoj lošoj navici tokomodlaska na toalet šokirala je mnoge korisnike, kako piše LADbible.

U svom poslednjem videu otkrio je tri stvari koje ne bismo trebali raditi kada obavljamo nuždu, a jedna od najgorih navika je provođenje dugo vremena na wc šolji.

Naime, svako od nas barem jednom je proveo više od 10 minuta na toaletu, skrolao po društvenim mrežama i uživao u samoći, ali to je veoma loša navika jer može dovesti do pojave hemoroida.

"Pokušajte u proseku ne provoditi više od 10 minuta na WC-u. Gravitacija nije vaš prijatelj. Što duže provodite vreme na wc šolji, duže se krv može nakupljati u rektalnim venama uzrokujući hemoroide”, objasnio je.

Drugi savet koji je dao ljudima bio je da se ne naprežu tokom obavljanja nužde. Nakon što je prikazao grafiku koja detaljno opisuje proces formiranja hemoroida, objasnio je: "Zabavna činjenica, svi imaju analne jastučiće. Oni su tu da kontrolišu obavljanje nužda, ali i sadrže krvne žila. Ako se nastavite naprezati na wc šolji, ove bi krvne žile mogle nabubriti i uzrokovati hemoroide."

Konačno, Karan je takođe upozorio: "Nemojte preskakati vlakna! Osim ako nemate specifično zdravstveno stanje, trebali biste unositi 20 do 30 g vlakana dnevno. Dakle, ne morate uvek rezati kore s hleba. I zadržite koru na voću i povrću."

(Espreso / Večernji list)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.