CRNI LUK JE PUN VITAMINA, ALI POSTOJI CAKA: Mogu da vam se dese 3 NEPRIJATNE STVARI!
Crni luk, Foto: Print Screen Youtube

VODITE RAČUNA

CRNI LUK JE PUN VITAMINA, ALI POSTOJI CAKA: Mogu da vam se dese 3 NEPRIJATNE STVARI!

U nastavku navodimo samo tri moguće posledice koje bi vaše telo moglo da ima kada jedete luk

Objavljeno:

Luk je zdravo povrće, ali ima nekoliko poprilično značajnih, i ponešto iznenađujućih, posledica i zdravstvenih blagodati.

U nastavku navodimo samo tri moguće posledice koje bi vaše telo moglo da ima kada jedete luk.

Bolje zdravlje srca

Luk je prepun antioksidansa. Posebno je bogat crveni luk i to antocijaninima, koji su pokazali da smanjuju rizik od srčanih bolesti u nekoliko studija. Od 93.600 žena u studiji iz 2013. godine, one koje su imale najveći unos hrane bogate antocijanima imale su 32 odsto manju verovatnoću da će doživeti srčani udar od onih koje su jele malo ili nimalo.

Zdravlje organa za varenje

Probiotici su neophodni za dobro zdravlje creva, ali jeste li znali da probiotici ne mogu delovati punim potencijalom bez prisutnosti probiotika? Luk je prilično bogat probioticima, koji su klasa prehrambenih vlakana koja se nalaze u raznom voću, povrću i celovitim žitaricama, a koje vaše telo ne može da svari. Umesto toga, oni se presele u vaš donji probavni trakt i stvaraju okruženje za rast zdravih crevnih bakterija. Probiotici su presudni za zdravu probavu i čak mogu pomoći u poboljšanju imunološke funkcije, stoga je vrlo važno da su creva ispunjena njima!

Gasovi

Sveže iseckani komadići luka dodaju malo žestine i slatkoće jelima kao i neke antioksidanse, ali nakon toga možete imati i problema sa gasovima. Luk sadrži fruktozu, koja je prirodni šećer u mnogim vrstama voća i povrća. A kada bakterije u crevima razgrađuju fruktozu, to rezultira gasovima.

Bonus video:

02:34

KLIMA U STANU: Mogući ozbiljni zdravstveni problemi ako PRETERATE sa hlađenjem!

(Espreso / Novosti Magazin)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.