Ovih 7 stvari radite svaki dan, a zbog njih ste sve stariji (FOTO) (GIF)
Foto: Thinkstock

BOTOKS ZA ORGANIZAM

Ovih 7 stvari radite svaki dan, a zbog njih ste sve stariji (FOTO) (GIF)

Tajna večne mladosti nije u kremama i eliksirima, već u tome kako se ponašate prema samom sebi
Objavljeno:

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Često radite stvari za koje ne biste ni pretpostavili da utiču na brzinu kojom starite. Da biste usporili starenje i da biste što duže zadržalo mladost, izbegavajte stvari koje je ubrzavaju.

11 načina kako da ne postanete stari i debeli (FOTO) (GIF)

7 stvari koje morate izbegavati da biste sačuvali mladost:

1. Loš odabir hrane Bilo da je reč o izboru nezdravih namirnica ili preteranom unosu hrane, loša ishrana je dovoljno jaka garancija da ćete ubrzati procesu starenja, uprkos dobrim genetskim predispozicijama.

Da biste smanjili unos kalorija i povećali unos hranjivih materija, neka vam na prvom mestu budu namirnice čije stanje nije daleko od originalnog, poput voća, povrća, žitarica i mesa. Izbacite ili ograničite unos prerađenih namirnica jer upravo one pospešuju raniji proces starenja.

foto: giphy

2. Nedovoljna količina sna Ako često imate manjak sna i loše spavate, vaše telo će to itekako zapamtiti. Spavanje je jedna od najkritičnijih komponenti zdravog i produktivnog života. Osim što pomaže vašem mozgu pri stvaranju novih veza, telo istovremeno puni potrebnom energijom.

foto: giphy

3.Stres Povremeni stres ponekad može delovati dobro zbog motivišućeg efekta i otpuštanja hormona adrenalina, ali ova pojava i često naknadna navala hormona može izazvati glavobolje pa čak i hronične migrene. Kako pokazuju istraživanja, hronični stres tokom vremena može da stvori da se osećate i izgledate starije.

foto: Profimedia
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.