Znate li koliko je moćan tamjan? (FOTO)

OSNAŽITE I DUH I TELO

Znate li koliko je moćan tamjan? (FOTO)

Tako mali, a tako jak, ova aromatična smola se dobija iz roda drveta Boswellia a njegovim paljenjem se razvija izuzetno jak i neobično prijatan miris
Objavljeno:

Mnogobrojna lekovita svojstva tamjana uglavnom nisu poznata ljudima, skoro svi ga imaju u kući ali retko upotrebljavaju njegova lekovita svojstva. Ko ima duže pamćenje - žene ili muškarci? (FOTO) Tamjan se već godinama koristi za lečenje artritisa, zaceljivanje rana, regulisanje ženskih hormona i za zaštitu od patogenih materija.

U zemljama Bliskog istoka se koristi za održavanje zdravlja usne duplje. Ljudi sa ovog podneblja žvaću smolu tamjana i tako poboljšavaju zdravlje zuba i desni. Antimikrobna svojstva koja tamjan poseduje, sprečavaju infekcije. Čistite zube koncem? To vam može naneti više štete nego koristi! (FOTO) Tamjan ublažava bol koji je prouzrokovan artritisom, bez izazivanja neželjenih efekata. Poboljšava cirkulaciju, kao i protok krvi kroz krvne sudove oštećene upalnim procesima. Naučna straživanja su potvrdila da ekstrakt, tamjanov acetat, smanjuje neurološka oštećenja, i da efikasno deluje protiv depresije i napetosti, smanjuje nivo holesterola i sprečava bolesti krvnih sudova.
Wikipedia / Deror_avi
Ne treba vam lek za dijabetes, već ga imate u kući s ova dva sastojka! (FOTO) Tamjan se koristi i za za oslobađanje od stresa, napetosti, histerije i depresije, kupka sa uljem tamjana pomaže kod menstrualnih bolova i upale mokraćnih puteva, a pomaže i bronhitisa, astme, sinuzitisa, čestih prehlada i alergije. Iako nije opasan za upotrebu trebalo bi da ga izbegavaju hipertoničari, trudnice i dojilje. (Espreso.co.rs / Izvor: vestinet.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.