STRUČNJAK OTKRIO DA LI JE ŠTETNO AKO ŽENA PROGUTA SEMENU TEČNOST: Ovu stvar niste imali pojma, šokiraće vas do SRŽI
Ilustracija, Foto: Profimedia

obratite pažnju

STRUČNJAK OTKRIO DA LI JE ŠTETNO AKO ŽENA PROGUTA SEMENU TEČNOST: Ovu stvar niste imali pojma, šokiraće vas do SRŽI

Ako se odlučiš na gutanje, to bi moglo imati sjajan učinak na tvoje telo

Objavljeno:

Dugo se priča da sperma sadrži supstancu koja pomlađuje – spermidin, a ta se tvar pojavljuje i u drugim telesnim organima te pomaže kod reparature stanica. Pre nego se odlučiš na učestalije gutanje sperme, moraš znati da se spermidin nalazi i u grejpu, klicama pšenice i soji.

U nekom trenutku se svaka žena mora odlučiti hoće li kod oralnog s*ksa progutati seme ili će ga radije ispljunuti u papirnate maramice. Neke pomno promišljaju o temi „progutati ili ispljunuti“, dok se neke spontano odluče. Za sve koje još trebaju doneti odluku, austrijski naučnici Frank Madeo i Tobias Eisenberg otkrili su u istraživanju da sperma ima pozitivan efekt na naše telo.

Naše ćelija sporije stare!

Dakle, ako redovno izvodimo oralni s*ks i gutamo spermu, ispada da možemo skupe anti-aging proizvode baciti u smeće? Pa, to je ipak preterana tvrdnja. Međutim dokazano je sledeće: sperma sadrži supstancu koja pomlađuje – spermidin (zove se tako jer je po prvi puta izolovana iz sperme). Ta se supstanca pojavljuje i u drugim telesnim organima te pomaže kod reparature stanica.

Što više starimo, to je manja koncentracija – dovoljan razlog da uzmemo koktel spermidina nakon orala. Međutim, pre nego se odlučiš na gutanje sperme, moraš znati da se spermidin nalazi i u grejpu, klicama pšenice i soji. Zvuči privlačnije, zar ne?

Gutanje sperme – može li biti štetno? Ejakulat kao eliksir mladosti – naravno da taj savet vredi ako je partner zdrav. Naime, preko semene tekućine se mogu preneti virusi. Može se čak i zaraziti HIV-om ako sperma dođe u usta (premda je mogućnost zaraze manja nego preko stidnice). Naravno, uvek se preporučuje kondom (podrnmp ako je veza sveža ili se radi o s*ksu za jednu noć). Žene mogu biti i alergične na spermu, odnosno na prostata specifični antigen. Ali, bez brige: ta se alergija vrlo retko pojavljuje. A šta je s rakom? Može li se dobiti rak usne šupljine ili grla putem oralnog s*ksa?

Može! Barem su tako zaključili naučnici, jer određeni humani papiloma virusi (HPV) mogu povećati rizik za nastanak karcinoma. Godine 2013. su svi otvoreno počeli pričati o tome – naime, glumac Majkl Daglas je javno izjavio da je rak grla verojatno dobio zbog oralnog odnosa. Problem je sledeći: često se uopšte ne primeti HPV-infekcija!

Moramo priznati: do efekta pomlađivanja je sve zvučalo nekako bezazleno – naravno, uz mere opreza. Ako ste ti i tvoj partner zdravi, oralnom odnosu ne bi ništa trebalo stajati na putu.

BONUS VIDEO

03:55

SEKSOLOG ZAPLAKAO U EMISIJI UŽIVO: Zbog čipsa sa ukusom VAGINE?! Kroz te stvari deca trebaju polako da prođu

(Espreso/srbijadanas/prenela T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.