NUTRICIONISTKINJA TVRDI DA JE OVA HRANA NAJBOLJA ZA ZDRAVLJE SRCA: Kad čujete koliko je ZDRAVA ješćete je svaki dan
Ilustracija, Foto: Profimedia

obratite pažnju

NUTRICIONISTKINJA TVRDI DA JE OVA HRANA NAJBOLJA ZA ZDRAVLJE SRCA: Kad čujete koliko je ZDRAVA ješćete je svaki dan

Monika Rengel je istakla važnost konzumacije 'obične', crne kafe, koja se pokazala kao dobra za povećanje dobrog holesterola i smanjenje upala u telu

Objavljeno:

Kafa je takođe bogata antioksidansima koji imaju zaštitnu ulogu za srce. Nutricioniskinja ističe da umerena konzumacija crne kafe može biti deo zdravog režima ishrane, pružajući koristi za zdravlje.

Crveno meso: razbijanje loše reputacije

Iako crveno meso često nosi lošu reputaciju, Monika tvrdi da su file minjon i odrezak (potrbušina) zapravo nutritivno vrlo "jaki" i korisni za zdravlje srca. Ona ističe da crveno meso predstavlja dobar izvor proteina, gvožđa, vitamina B, cinka i drugih nutrijenata, te sadrži mononezasićene masnoće slične onima iz maslinovog ulja.

Junetina, Meso
foto: Printscreen/Youtube/Simple Meal Prep.

Svinjska mast: nova perspektiva

Istraživanja su pokazala da svinjska mast sadrži manje zasićenih masti od maslaca, dvostruko više mononezasićenih masti i trostruko veći udio omega 3 masnih kiselina. Monika savetuje da maslinovo ulje i dalje bude primarni izvor masnoća, ali ističe koristi svinjske masti kao dodatnog izvora. Takođe, ističe da je svinjska mast odličan izvor vitamina B i minerala.

Svinjska mast
foto: RINA

Kalijum: ključni mineral za zdravlje

Nutricionistkinja savetuje da ako smanjujete unos soli, trebalo bi da povećate unos kalijuma, a jedan od najboljih izvora ovog minerala je krompir. Preporučuje se konzumacija svežeg voća, povrća i celovitih žitarica kao način da se obezbedi adekvatan unos kalijuma, koji je važan za održavanje zdravlja, piše Večernji.

BONUS VIDEO

02:32

OVA NAMIRNICA JE ZDRAVA, ALI OPREZNO SA NJOM AKO HOĆETE DA SMRŠATE! Nutricionistkinja otkriva kakva ishrana može da produži život

(Espreso/srecnarepublika/prenela T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.