SRBI BI I SA 30 GODINA OVO URADILI, A NAJSTARIJI DOKTOR SAVETUJE DA BEŽIMO OD TOGA: On ima preko 100 godina
Doktor Hauard Taker, Foto: Printscreen/Youtube/GoodMorning America

saveti

SRBI BI I SA 30 GODINA OVO URADILI, A NAJSTARIJI DOKTOR SAVETUJE DA BEŽIMO OD TOGA: On ima preko 100 godina

Ako ste već u penziji, to nije prepreka da održite aktivnost mozga na visokom nivou

Objavljeno:

Doktor Hauard Taker je najstariji doktor na svetu koji još uvek radi, a ukupno je u praksi više od sedam decenija. On je specijalista neurologije i kaže da je imao svakako "dobre gene za dobar početak", ali je i sam mnogo doprineo svom zdravlju.

Svi ga pitaju, pre sveg, kako mu i dalje "mozak radi" tako dobro, a on veruje da su njegovi saveti lako primenjivi.

Dr Taker je danas zvezda i društvenih mreža, pa se na Jutjubu često šeruje njegov kratak klip u kojem objašnjava šta je izbegavao u životu. Dok su neke opštepoznate, druge iznenađuju.

Tako ovaj vremešni lekar kaže da nikad nije pušio, ali iznenađuje i što voli da naglasi kako nikad u životu nije skakao na trampolini. Kako ističe da se nikad nije vozio na motorciklu, jasno je da dr Hauard pažljivo izbegava nepotrebne rizične aktivnosti.

"Najvažnije za moj dug životni i radni vek je što još nisam otišao u penziju", objašnjava Ginisov rekorder. "Radi posla moram da pratim najnovija kretanja u neurologiji i zato mi je mozak neprekidno aktivan. Moram da razmišljam, rešavam probleme. Za mene je penzionisanje glavni neprijatelj dugovečnosti."

Ako ste već u penziji, to nije prepreka da održite aktivnost mozga na visokom nivou. "Bavite se nekim hobijem, učite nove veštine", savetuje dr Hauard. "Već sam bio ušao u sedmu deceniju kad sam upisao prava i učio uveče, a danju radio u ordinaciji. Položio sam za advokaturu kad mi je bilo 67 godina", ponosan je doktor na svoj uspeh.

00:50

OVO SU SIMPTOMI KOJI SIGNALIZIRAJU ALCHAJMER! Doktor Ilić za Kurir TV: Važno je kada se započinje lečenje, BOLEST SE MOŽE IZMENITI

(Espreso/Lepa i Srećna)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.