IMATE OVE SIMPTOME? Evo šta bi moglo da bude u pitanju
Ilustracija, Foto: Profimedia

MORATE ZNATI

IMATE OVE SIMPTOME? Evo šta bi moglo da bude u pitanju

Toksini su štetna jedinjena koja mogu da dovedu di štetnih posledica

Objavljeno: 16:47h

Toksini mogu lako da se nakupe u ljudskom organizmu što nije iznenađujuće s obzirom na to da je prosečna osoba izložena više od 700.000 toksičnih hemikalija dnevno. Toksini su supstance koje proizvode biljke, životinje ili mikroorganizmi, a koji su otrovni i štetno utiču na ljude. A šta se dešava kada se toksini nakupe u našem telu?

Ljudsko telo svakodnevno je izloženo toksinima

Naša tela stalno su izložena toksinima, kako iz spoljašnje sredine tako i iz naših sopstvenih tkiva, čineći tako telo podložnim ovim štetnim efektima. Ove supstance mogu da izazovu razne bolesti ako se ne eliminišu iz tela. Od parfema do proizvoda za čišćenje domaćinstva, od kozmetičkih proizvoda do plastičnih boca za vodu, veliki deo našeg svakodnevnog života podrazumeva izlaganje hemikalijama koje nisu dobre za zdravlje. Iako možemo da ograničimo određenu izloženost štetnim materijama, nemoguće je to u potpunosti učiniti, a njihova prekomerna količina u telu može da uzrokuje veliku štetu celokupnom zdravlju.

Simptomi koji ukazuju da su toksini preplavili telo

Ukoliko se pitate na koji način se toksini nakupljaju u telu, dovoljno je, kao primer, navesti odlazak u restoran u gradskoj sredini. Sa svakim zalogajem, konzumiramo te štetne toksine iz konzervansa, veštačkih boja i aditiva, ali izduvnih gasova. Iako su to sve male količine koje mogu da ostanu neprimećene, problem nastaje kada dođe do nagomilavanja štetnih materija, koje počinju da „nazgrizaju“ čovekovo zdravlje.

Simptomi koji nas upozoravaju da su se u telu nakupili toksini su:

Zatvor Stalni osećaj nedovoljnog pražnjenja creva jedan je od simptoma nakupljanja toksina u telu. Hrana koju konzumiramo takođe se sastoji od konzervansa, boja i veštačkih aroma, a njihovo nakupljanje može da uzrokuje zatvor.

Stomak, Bol, Žena, Menstrualni bolovi
foto: Profimedia

Nedostatak energije Preopterećenost tela toksinima može uzrokovati prekomeran, iscrpljujući rad bubrega i jetre kako bi se eliminisao otpad iz organizma. Takav prekomeran rad bubrega zauzvrat uzrokuje simptome umora i nedostatka energije.

Oslabljen imunitet Stalne glavobolje, bolovi u mišićima, naprezanje, napetost… mogu da budu simptomi oslabljenog imuniteta zbog visokog nivoa toksina u organizmu. To povećava rizik od autoimunih bolesti i depresije.

Neuspeh sa skidanjem kilograma Mršavljenje je inače težak posao, ali čak i kada bi zbog nekih procesa čovek trebalo da izgubi po koji kilogram, a to se ne dešava, to može da bude znak viška toksina u telu. Neki toksini, poput pesticida, lipofilni su, što znači da bi mogli da se skladište kao telesna mast kada se ne eliminišu iz tela. Tako se stvaraju telesne masnoće koje je teško skinuti zbog preopterećenja.

Problemi s kožom Kaže se da naša spoljašnjost govori šta se dešava unutar nas. Ako patite od akni, rozacee, ekcema ili bilo kog drugog hroničnog problema s kožom, vrlo je verojatno da postoji toksični talog koji se probija kroz kožu. Kada se otpad ne eliminiše efikasno putem stolice i urina, telo pokušava da ga se reši kroz kožu. U ovom slučaju trebalo bi poboljšati ishranu i probavu i primeniti detoksikaciju tela kako bi se rešio problem s kožom.

Zadah
foto: Profimedia

Neprijatan miris tela i loš zadah Kad je telo preplavljeno toksinima i ne može ih izbaciti, to može da se odrazi kroz neprijatan zadah i miris tela.

Takođe, među simptomima koji ukazuju na preoptrećenost tela štetnim materijama spadaju i:

  • Moždana magla
  • Gubitak kose
  • Umor
  • Krhki nokti na nogama
  • Mučnina
  • Gojenje
  • Hronični problemi sa varenjem
  • Bol u mišićima i zglobovima
  • Nesanica
  • Uvećano stomačno salo
  • Tamni kolutovi ispod očiju

Iako su to generalno sve kratkoročni efekti nakupljanja toksina, ne treba zaboraviti da dugoročni efekti mogu da dovedu do štetnih, čak i po život opasnih posledica.

04:11

VEĆE ŠANSE ZA TRDUDNOĆU U GODINAMA? U Srbiju uvezen paket reporoduktivnih ćelija; Lekar: VEROVATNOĆA SE POVEĆAVA ZA 10 ODSTO!

(Espreso/Eklinika)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.