BAPSKI SAVETI ZA PREHLADU: Prvo OVO uradite pre nego što ODETE KOD LEKARA
Foto: Printscreen

MORATE ZNATI

BAPSKI SAVETI ZA PREHLADU: Prvo OVO uradite pre nego što ODETE KOD LEKARA

Poslušajte savete

Objavljeno: 20:41h

Lečenje i prevencija prehlade je nešto kroz šta prolazimo barem nekoliko puta godišnje, u onim kritičnim periodima kada se smenjuju godišnja doba ili kada vladaju vremenski uslovi neuobičajeni za određeni period godine.

Sa preranim zamenjivanjem zimske bunde laganom prolećnom jaknom dolazi i prehlada, koja nas usmerava na čajeve, mirovanje, a često i na toplomer, koji neretko pokazuje da treba izostati sa posla ili iz škole još koji neplaniran dan.

Prehlada počinje tamo gde se stabilan imunitet “završava”, pa svaki poremećaj imuniteta nesumnjivo vodi kraćem ili dužem bolovanju. Zato je važna prevencija prehlade koja podrazumeva pojačanu privrženost zdravim navikama i konzumiranju vitamina koji su dobar prirodni lek protiv prehlade.

Šta učiniti kada se pojave simptomi prehlade, pre odlaska kod lekara?

Kako su zdrave navike bazirane na zdravoj ishrani u najvećoj meri, u ovom tekstu ćemo se posvetiti tome koji je prirodni lek protiv prehlade najefikasniji prema savetima narodne medicine, i kako se redovnim uzimanjem određenih namirnica viroza može preduprediti.

Prirodni lek protiv prehlade - šta koristiti za prevenciju?

Neadekvatno oblačenje, suviše hladni napici, smrzavanje i užurban život nisu baš glavni uzroci prehlade i gripa. Moglo bi se reći da oni uzrokuju uzork ovakvog stanja, a to je naravno poremećaj odbrambenog sistema organizma izazvan nedostatkom vitamina i zdrave hrane.

Prehlada, Zagađenje, Zagušljivost
foto: Profimedia

Zato su najvažniji prirodni lek za prehladu namirnice sa visokim vitaminskim udelom, koje efikasno reaguju i na prve simptome prehlade.

Prevencija prehlade mikronutrijentima - koji su ključni?

Vitamini. Bez njih bi slika našeg zdravlja verovatno izgubila sve svoje boje. Zbog toga ćemo istaći koji su oni najvažniji za prevenciju prehlade i na koji način ih možete konzumirati.

Vitamin C je nešto što se uvek može čuti kao savet kada je reč o prevenciji i lečenju prehlade, a razlozi za to su itekako jaki. Naime, vitamin C je jedan od najjačih “pokretača” odbrambene sposobnosti organizma, a možete ga konzumirati kroz limun, acerolu, pomorandžu, kivi i gotovo svako povrće.

Dakle, kada se pojave simptomi prehlade jedan zdrav šejk od voća ili povrća može biti sjajan način da organizam snabdete dovoljnom količinom vitamina C i predupredite virozu.

Rame uz rame sa njim je i vitamin D3 koji izuzetno dobro utiče na imunološku funkciju u organizmu, a osim što umanjuje mogućnost razvoja infekcije, značajno smanjuje i mišićnu slabost, kao i predispozicije za dijabetes, kožna, neurološka i druga oboljenja.

(Espreso/Imlek.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.