"SREĆNA SAM ŠTO SAM ŽIVA": Poznata pevačica dobila 3 TEŠKE DIJAGNOZE, BORI SE SVAKI DAN
Foto: IPA/Profimedia

strašno

"SREĆNA SAM ŠTO SAM ŽIVA": Poznata pevačica dobila 3 TEŠKE DIJAGNOZE, BORI SE SVAKI DAN

Dokumentarac izlazi 4. novembra, a režirao ga je i producirao Alek Kešišijan

Objavljeno:

Popularna pevačica Selena Gomez (30) najavila je dokumentarni film "Selena Gomez: My mind &Me" u kojem je progovorila o svom mentalnom zdravlju.

Seleni je 2020. godine dijagnostikovan bipolarni poremećaj, a ranije je pevačica govorila i o depresiji i anksioznosti.

- Selena, budi ono što jesi. Nikoga nije briga šta radiš. Važno je ko sam ja. Zahvalna sam što sam živa. Obećavam, prestaću ovako da živim - govori Gomez na početku trejlera.

- Radim odmalena, a ne želim da budem slavna. Ali, ako sam već ovde, moram to da iskoristim za svoje dobro - rekla je pevačica.

Dokumentarac izlazi 4. novembra, a režirao ga je i producirao Alek Kešišijan.

1 / 5 Foto: Profimedia

Šta je anksioznost?

Anksioznost je prirodna reakcija vašeg tela na stres. Manifestuje se kao neobjašnjivi osećaj straha ili straha od onoga što će doći. Anksiozni poremećaji stanja su u kojima vaša anksioznost ne nestaje ni nakon važnog ili stresnog događaja kojima ste pripisali stanje teskobe (razgovor za posao, važna prezentacija, polaganje ispita, dugovanja…) i koja se vremenom može pogoršati. Simptomi mogu ometati svakodnevne aktivnosti kao što su radni učinak, školski rad pa čak i odnosi sa okolinom.

Šta je depresija?

Depresija je bolest koja utiče na raspoloženje, osećanja, misli, ponašanje i zdravlje uopšte. Depresiju karakteriše povlačenje bolesnika u sebe, potištenost, pad volje i energije, nesanica, gubitak apetita, prepuštanje mračnim mislima, brizi i samookrivljavanju, usporen misaoni tok, beznadnadežnost i bespomoćnost.

Bipolarni poremećaj

Niko nije sasvim siguran šta to prouzrokuje bipolarni poremećaj ili maničnu depresiju. Ima snažnih pokazatelja da, zato što se bipolarni poremećaj javlja i provlači kroz generacije porodica, ima genetsku osnovu. Mozak ljudi sa bipolarnim poremećajem je izgleda osetljiviji na emocionalni ili fizički stres i ima smetnje u prenošenju nervnih impulsa koji normalno vraćaju mir i spokoj. Kroz osetljivu igru neuro-hemijskih supstanci u mozgu, mi regulišemo svoje raspoloženje,spavanje i apetit.Nedostatak sna, raskidanje važnih veza i odnosa, promene u ustaljenom načinu života (čak i pozitivne, kao na primer polazak na fakultet) ili preterana stimulacija, mogu da prouzrokuju hemijski disbalans koji onda inicira maničnu epizodu.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.