AKO JEDETE OVO, ŽIVEĆETE DUGO: Branimir Nestorović zaprepastio Srbe, OVO NIKO NIJE OČEKIVAO!
Dr Nestorović, Foto: Printscreen/Youtube

AU

AKO JEDETE OVO, ŽIVEĆETE DUGO: Branimir Nestorović zaprepastio Srbe, OVO NIKO NIJE OČEKIVAO!

Najpoznatiji pulmolog je za Srećnu republiku otkriva sve o zdravoj ishrani i istakao da je način na koji uvek pripremamo ribu pogrešan, a evo i zašto!

Objavljeno: 10:04h

Najpoznatiji dečiji pulmolog i alergolog, doktor Branimir Nestorović, otkrio je koja ishrana je najzdravija i kako da pripremimo ribu na način na koji ćemo iskoristiti sve njene hranljive sastojke.

- Mediteranska ishrana jeste zdrava, a ako hoćete najduže da živite, onda je za vas Japan - započinje svoju priču dr Nestorović.

- Mediteranska ishrana je najzdravija, mada kažu da je možda još zdravija kineska, ali ne bismo baš da jedemo slepe miševe. Šalu na stranu, kineska je najbolja iz razloga što njihovo povrće je delimično obrađeno. Ja sam imao priliku da jedem tu pravu kinesku hranu po zapadnim restoranima i to mi ne bi mogli da jedemo. Ono što mi ovde jedemo, to je nešto što bi se moglo okarakterisati kao krajnje prilagođeno zapadnjacima. Jednom sam čak jeo ta neka ptičja gnezda i nemam baš prijatne uspomne na to iskustvo – odgovara dr Nestorović.

Branimir Nestorović
foto: Printscreen/Youtube/TV Hram

Kao hranu koja mu se najviše dopada, on ističe tajlandsku, dok je za ljubitelje pikantnijih i ljućih jela to svakako indijska.

- Tajlandska ishrana mi se najviše dopada pošto je izrazito bogata povrćem i dosta je začinjena. Indijska je odlična, ali je pak užasno ljuta! U Londonu mi se desilo da su me čak pitali da li želim tradicionalan ljut indijski obrok, rekao sam da hoću i to me je "koštalo" da 3 dana nisam mogao jezik da osećam. Popio sam tonu vode, ali spasa nije bilo – odgovara nam doktor.

Kao najzdraviju on ponovo ističe mediteransku kuhinju, a smatra da je i mi imamo dobrim delom godine, što bi trebalo da iskoristimo.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.