Da li su priče o doručku kao najvažnijem obroku obična laž? (FOTO) (GIF)
Foto: Profimedia

kako ti najviše prija

Da li su priče o doručku kao najvažnijem obroku obična laž? (FOTO) (GIF)

Ako ne volite da jedete ujutru i teško vam je da se naterate da bilo šta stavite usta, ovo su lepe vesti za vas
Objavljeno:

Šta je s istraživanjima koja tvrde da su oni koji doručkuju mršaviji i zdraviji? Postoje brojna istraživanja o povezanosti doručka sa zdravljem, ali isto tako postoji razlika između povezanosti i uzročnosti. Osobe koje pripadaju višoj socioekonomskoj skupini često se pridržavaju onoga što im se kaže i redovno doručkuju, ali isto tako mogu slediti i druga uputstva koja pospešuju njihovo zdravlje, a to su uravnotežena ishrana i redovna vežba. Isto tako, oni nižeg socioekonomskog statusa često vode haotičan život, nemaju dovoljno novca i preskaču doručak, ali to ne mora značiti da te osobe nisu zdrave ako ga preskaču.

foto: profimedia

Keli objašnjava da tinejdžerke koje puše imaju veću verovatnoću da će zatrudneti, ali to ne znači da pušenje uzrokuje trudnoću. Kompanije koje prodaju pahuljice finansiraju stotine istraživanja koja pokazuju da doručak smanjuje opasnost od srčanih oboljenja jer to zvuči uverljivo, ali nijedno od ovih istraživanja ne daje stvarne podatke pa ih sprilagođava kako kome odgovara.

foto: giphy

Da li su ljudi oduvek doručkovali? Hiljadama godina su doručkovali samo radnici, a aristokrate su to izbegavali. Kako smo usvajali radnu etiku, svi slojevi društva, čak i oni na najvišim položajima, počeli su da doručkuju. Onda su se našli novi doktori koji su govorili da doručak ne treba, ukoliko niste fizički radnici, jer ćemo se ugojiti i narušiti zdravlje, a ako pitate Kelija, on se u potpunosti slaže s njima.

foto: Thinkstock

Kome je namijenjena Kelijeva knjiga ‚‚Doručak je opasan obrok"? Keli tvrdi da je njegova knjiga namenjena dvema skupinama ljudi. U prvu skupinu spadaju oni koji ne vole da doručkuju, ali osećaju da bi trebali. Najčešće su to oni koji su u detinjstvu stvorili tu naviku jer su ih roditelji terali da doručkuju pa im je telo oštećeno jer jedu obrok koji ne žele da jedu.

Kelijeva knjiga je prvenstveno namenjena njima kako bi se već jednom završila ova tiranija temeljena na besmislici.

foto: giphy
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.