OVIH 5 NAMIRNICA SMANJUJU ŽELUDAČNU KISELINU I BOL U STOMAKU: Kiselina i gorušica nestaju očas posla
Đumbir, Foto: Printscreen/Youtube/Slobodan Zivkov

rešenje je tu

OVIH 5 NAMIRNICA SMANJUJU ŽELUDAČNU KISELINU I BOL U STOMAKU: Kiselina i gorušica nestaju očas posla

Ovo voće ima prirodno dejstvo protiv kiseline i znatno pomaže kod lošeg varenja

Objavljeno: 18:56h

Gotovo da nema čoveka koji u toku života nije imao iskustvo sa pojavom gorušice i sa svim neprijatnostima koje ona nosi. Gorušica izaziva osećaj gorkog ukusa u grlu, žarenje i pečenje, pritisak i bol u gornjem delu stomaka i iza grudne kosti, a javlja se zbog vraćanja želudačne kiseline.

1 / 4 Foto: Profimedia

Ova kiselina nalazi se u želucu i potrebna je za mnoge procese koji se odnose na zdravlje probavnog trakta. Nažalost, kako starimo, proizvodnja želudačne kiseline se smanjuje - što može povećati gastrointestinalne probleme kao što su gorušica, nadutost i loša apsorpcija nutrijenata.

Ove tegobe su povezane sa nezdravom ishranom, a da bismo sačuvali zdrav želudac, potrebna je uravnotežena ishrana.

1 / 4 Foto: Aleksandra Čolić

1. Banana

Ovo voće ima prirodno dejstvo protiv kiseline i znatno pomaže kod lošeg varenja. Najmanje jedna banana dnevno može da pomogne u sprečavanju gorušice.

Đumbir
foto: Profimedia

2. Đumbir

Svež đumbir deluje dvostruko na gorušicu - upija višak kiseline u želucu i umiruje nerve koji doprinose gorušici.

Đumbir možete dodati jelima kao začin, piti čaj od đumbira ili ga jesti svežeg. Čaj od đumbira se pravi tako što se kašičica svežeg đumbira doda u šolju provrele vode. Sačekajte nekoliko minuta, pa procedite čaj i popijte dok je još topao.

3. Nana

Nana je efikasna u otklanjanju gorušice, jer pomaže varenje i ublažava stomačne tegobe. Dodajte kašičicu izmrvljenih listova nane u šolju provrele vode, pa posle pet minuta procedite i popijte.

1 / 2 Foto: Profimedia

4. Dinja

Ona se pokazala kao vrlo efikasna protiv gorušice. S obzirom da ima pH vrednost 6.1, svakako bi trebalo da se nađe na jelovniku osobe koja ima ovaj problem.

5. Ovsene pahuljice

Ovsene pahuljice su bogate vlaknima i antioksidantima. Uključite u ishranu jednu porciju ovsenih pahuljica dnevno kako biste sprečili probleme sa želucem.

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.