VOJISLAV PERIŠIĆ TVRDI DA JE OVA BILJKA ČUDO: Pobeđuje čak i OVU STVAR ako je uzmete (FOTO)
Vojislav Perišić, Foto: Printscreen/Youtube

otkrio

VOJISLAV PERIŠIĆ TVRDI DA JE OVA BILJKA ČUDO: Pobeđuje čak i OVU STVAR ako je uzmete (FOTO)

Simptomi anemije su brojni i narušavaju kvalitet života, a samo neki od njih su pojačan umor, vrtoglavica, nesigurnost, poremećaj sna, pospanost, brzo zamaranje..

Objavljeno: 10:52h

Gastroenterolog dr Vojislav Perišić gostovao je u jutarnjem programu, a istakao je da je jednostavan način da pobedimo anemiju ili malokrvnost pojačana konzumacija koprive

Simptomi anemije su brojni i narušavaju kvalitet života, a samo neki od njih su pojačan umor, vrtoglavica, nesigurnost, poremećaj sna, pospanost, brzo zamaranje...

Dr Perišić ističe da je kopriva dragocena bijka, koja je lako dostupna svima, a može da pomogne u rešavanju problema anemije.

1 / 6 Foto: Printscreen/Youtube

- Monasi u jednom udaljenom manastiru kada idu u zimski boravak nose samo kukuruzno brašno, koprivu i divlju jabuku. Oni bi trebalo da pate od anemije jer ne jedu meso. Ali ne pate, a zašto? Zbog koprive! Kopriva je jedina biljka koja ima visok procenta gvožđa, a apsorpcija je veoma velika. Koliko se apsorbuje gvožće iz spanaća, blitve, zelja? Samo 6 odsto. A iz koprive je 30 odsto! Dakle, kopriva je izuzetno antianemično povrće - ističe ovaj gastroenterolog za TV Prva.

Perišić je objasnio i kako je najbolje spremiti koprivu, tako da bude zdrav, a ipak veoma ukusan prilog ručku:

- Pripremite je kao spanać. Propržite malo luka, blanširajte 15 do 20 minuta koprivin list, pa dodajte luku, kao i pola litra vode i ostavite da se kuva pola sata. Dodajte onda i malo šargarepe, kukuruznog brašna, malo kisele pavlake i dva umućena jaja. Ukus je izvanredan, ukusnije nego spanać. To je jedan popularan način pripreme i jedite to dva puta nedeljno.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.