ODMAH IZBACITE BRAŠNO IZ ZAPRŠKE I DODAJTE OVU NAMIRNICU: Zdraviju VARIJANTU NISTE PROBALI, ali samo NA OVAJ NAČIN
Zaprška, Foto: Printscreen/Youtube

BOLJE ZA SVE

ODMAH IZBACITE BRAŠNO IZ ZAPRŠKE I DODAJTE OVU NAMIRNICU: Zdraviju VARIJANTU NISTE PROBALI, ali samo NA OVAJ NAČIN

Količina naravno varira od toga šta sve stavljate u jelo i koliko želite da bude gusto

Objavljeno:

Jela bazirana na voću i povrću su veoma su značajna za detoksikaciju organizma, a dobar metabolizam i probavu, a kako bi jelo bilo sto posto zdravo bitno je da ga na kraju ne pokvarite sa zaprškom.

Brašno prženo na masti sa paprikom nije toliko dobro za zdravlje krvnih sudova, ali zato postoji zdrava alternativa. Evo kako da zgusnete jelo, da dobije što bolju teksturu bez upotrebe brašna.

ZAPRŠKA
foto: PRINTSCREEN/YT/ THE SAUCE AND GRAVY CHANNEL

Postoje jednostavnije i zdravije alternative za zgušnjavanje jela na kašiku. Jedna od tih alternativnih namirnica je mahunarka - crveno sočivo. Nju nije potrebno natapati u vodi, kao što je slučaj sa pasuljem, a da biste ga skuvali, potrebno je samo 15-ak minuta.

Kako se primjenjuje

Operite sočivo u hladnoj vodi, i dodajte ga jelu koje želite da zgusnete 15 min pred kraj kuvanja. Tokom termičke obrade sočivo će upiti dobar deo tečnosti u šerpi, pa će se potom raspasti i tako zgusnuti jelo koje pripremate. Ako vam se ne sviđa ljuskasta tekstura skuvanog sočiva, uronite štapni mikser u šerpu ili prebacite jelo u blender i miksajte sve dok ne dobijete kremastu i gustu tečnost

Biće vam potrebno 100 grama crvenog sočiva na 500 ml do 1 l tečnosti poput vode ili bujona. Količina naravno varira od toga šta sve stavljate u jelo i koliko želite da bude gusto.

(Espreso / Srbija Danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.