OVU SU 5 TRIKOVA DA OSVEŽITE LICE KADA SE PROBUDITE OTEČENI: Srpkinje ne znaju koliko je LAKO oterati TRAGOVE UMORA
Kesice čaja smanjuju otoke, Foto: Profimedia

morate znati

OVU SU 5 TRIKOVA DA OSVEŽITE LICE KADA SE PROBUDITE OTEČENI: Srpkinje ne znaju koliko je LAKO oterati TRAGOVE UMORA

Prvi znaci lošeg ili nedovoljnog spavanja pokazuju se na licu zato što se ćelije kože obnavljaju dok spavate. Pa, ako niste uspeli da se odmorite i ujutru se na licu vide tragovi umora, spremili smo vam 5 brzih trikova koji će brzo i efikasno osvežiti vaš izgled

Objavljeno:

Blagodeti umivanja hladnom vodom tajna su svežeg izgleda mnogih poznatih dama. Hladna voda zatvara pore i smanjuje natečenost i nadutost očnih kapaka. Uz to, umiruje prirodno crvenilo kože koji se javlja kad je koža iziritirana i suva. Idealna toplota vode za umivanje je hladna do umereno mlaka. Tako se održava i njena prirodna vlažnost. Ujedno tonira kožu, jer hladna voda čini lice glatkim, hidriranim i toniranim, te zategnutim.

Kesice čaja smanjuju otoke

Ako imate par minuta više posle umivanja hladnom vodom ili ako ne želite da se umivate hladnom vodom, stavite obloge od ohlađenih kesica čaja. Možete koristiti zeleni ili čaj od kamilice – oba umiruju, a hladnoća utiče na pore i nadutost. Jednostavno, čaj popijete, za to vreme ostavite kesice da se ohlade u frižideru i stavite na kapke par minuta.

Mali trikovi velikih majstora
Mali trikovi velikih majstorafoto: Profimedia

Korektor sve mrlje pokriva

Za instant osveženje umorne kože neophodan je i korektor. Trik je u tome kako ga nanosite, a za efekat svežeg lica nanesite ga u obliku trougla ispod očiju. Čak i ako ne želite da se šminkate, korektor ne preskačite. Ako želite, možete da nanesete malo pudera na problematične delove.

Bela olovka je čudesna

Bela olovka je nepravedno zapostavljena u šminkanju, a njene prednosti i primena su veliki. Prvo, pristaje svakom tenu, a ako je strateški dobro nanesete, osvežiće vam izgled u trenu. Pored toga, oči će vam izgledati veće i sjajnije.

Belu olovku nanesite na vodenu liniju oka, ispod obrva i ne zaboravite ugao oka blizu nosa gde se spajaju gornja i donja ivica kapka. Kad je nanesete ispod najviše tačke obrva, vizuelno ćete podići obrve i otvoriti oko.

Rumenilo za instant svežinu

Malo dobro nanetog rumenila u boji koja vam odgovara osvežiće celo lice. Rumenilo nanesite na vrh jagodične kosti, što više ka uglu ispod oka i četkicom dobro izblendajte ka liniji ušiju za efekat podignutih jagodica. Ako imate vremena, nanesite ga i na pregib kapka, a možete i na usne. Dobičete ujednačen ten na licu i efekat instant osveženja.

BONUS VIDEO:

00:17

Dolazak poslanika na konstitutivnu sednicu Skupštine Srbije

(Espreso/ Blic Žena/ Prenela I.O.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.