Veze sa velikim razlikama u godinama?! Hmmmm, pa zašto da ne... Ipak... (FOTO) (GIF)
Foto: Profimedia

biti il ne biti?

Veze sa velikim razlikama u godinama?! Hmmmm, pa zašto da ne... Ipak... (FOTO) (GIF)

Društvene konvencije često nameću modele ponašanja, ponekad se to čini suludo, ali ipak ima neke logike u tome
Objavljeno:

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Da li pre birate partnera koji je malo stariji od vas ili onog koji vam je blizak po godinama. Mnogi društveni i kulturološki faktori utiču na odabir prihvatljivih partnera. Jedna od stvari koje potpadaju pod društvene konvencije je i razlika u godinama osoba u ljubavnoj vezi.

Baš zbog ovoga, momci više vole starije žene (FOTO) (GIF)

Iako ti društveni faktori postaju sve manje bitni, naučnici tvrde da ipak postoje određeni razlozi za biranje partnera koji su godinama bliski nama.

5 ženskih nesavršenosti koje muškarci obožavaju (FOTO) (GIF)

foto: giphy

Veza sa osobom koja je nekoliko godina starija od vas može biti bez ikakvih problema, ali stručnjaci kažu da to zavisi i od životne dobi u kojoj se nalazite. Ukoliko su obe osobe u dvadesetima, to obično ne predstavlja veliki problem, ali ako je jedna osoba u dvadesetima, dok je druga u tridesetima, mogu se pojaviti određene razlike u životnim ciljevima i prioritetima.

- Kako starimo doživljavamo određene prekretnice u životu i naši prioriteti se menjaju- kaže bračni i porodični terapeut Dejvid Klou.

foto: Profimedia

Zrelija dob se često vezuje za određena očekivanja, poput kupovine kuće, osnivanja porodice i uspeha u karijeri. - Verovatnije je da ćete imati slična životna iskustva i zajedničke kulturalne reference ako nema velike razlike u godinama- kaže klinički psiholog Ramani Durvasula.

foto: giphy
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.