5 stvari koje će vam 100 posto uništiti vezu! Pa čak i ako se mnogo volite! (FOTO) (GIF)
Foto: profimedia

zamka za ljubav

5 stvari koje će vam 100 posto uništiti vezu! Pa čak i ako se mnogo volite! (FOTO) (GIF)

U vezi se, nekim čudom, sve ono što je dobro podrazumeva samo po sebi. A ono što nije prijatno i dobro?

Objavljeno:

6 znakova da ste konačno našli srodnu dušu! (FOTO) (GIF)

Onaj ko se svakodnevno bavi ugroženim brakovima i lošim vezama, zna šta je važno kako bi se održala zdrava i srećna veza. Istorijski gledano, brak se, osim biološke potrebe za rađanjem i podizanjem potomaka, razvio na čistoj materijalnoj osnovi.

Pri tome emocije bračnih partnera nisu igrale veliku ulogu, niti su imale uticaj na sklapanje braka. Brakovi su se ugovarali i ličili su na klasičnu trgovinu (mesom). Tek sredinom 18. veka Žan Žak Ruso (francuski književnik i filozof) podiže glas protiv materijalne osnove za brak i navodi ljubav kao prirodni motiv za brak.

foto: giphy

Vek (a ponegde i dva) nakon toga pokreće se prava revolucija i masovno se počinju sklapati brakovi iz ljubavi, što preti tadašnjem građanskom moralu.

Ali, brzo se uspostavlja novi vrednosni poredak: na brakove bez ljubavi se, kao i dan danas, gleda s prezirom, a brak iz ljubavi postaje poželjan i društveno prihvaćen.

foto: profimedia

Međutim, brak iz ljubavi počinje da donosi neke nove probleme. Pošto je ljubav apstraktna i mistifikovana, ispunjena nerealnim željama i maštarijama, bračna zajednica postaje nesigurna luka. Tome još treba dodati današnji turbostresan način života 21. veka, pa to rezultira mnogim prekinutim vezama, makar one u početku bile i jako srećne.

Kako bi izbegli najčešće muke u vezi, pred vama je 5 najčešćih zamki i prečica koje preporučuju bračni savetnici pomoću kojih ćete ih lako zaobići.

foto: giphy

1. Nemate drugih prijatelja osim partnera

Dečko vam je ujedno i najbolji prijatelj? To je jako lepo, ali ako je on vaš jedini prijatelj, onda ste u velikom problemu! Želite li da veza funkcioniše, ni u kom slučaju nemojte zanemariti društveni život, tvrde stručnjaci. Kao prvo: muškarce privlače devojke koje imaju bogat društveni život.

OK, frajeri vole da budu centar sveta, ali ako shvati da nemate prijatelje s kojima ćete ponekad izaći, osetiće strah da ćete početi da ga gušite i konstantno mu sedeti na leđima. Nazovite prijatelje, izađite s njima na piće (posebno ako je neka utakmica na televiziji), dajte mu prostora da diše. I da, dopustite i njemu da ponekad izlazi sa svojom ekipom, veza je stabilnija kad parovi dopuštaju jedno drugom da imaju život izvan zajednice…

foto: profimedia

2. Premalo se dodirujete

Poljubac u obraz (ako i to) ili povremeni seks za posebne prigode, a najčešće svake pete subote u mesecu od dvanaest sati do podneva? To je premalo da bi veza bila srećna. Naravno, to ne znači da se morate svakodnevno seksati poput zečeva.

Stručnjaci kažu da je dodir najvažniji za osećaj ljubavi i intimnosti, a prema jednom italijanskom istraživanju, žene su izjavile da su im maženje i nežne reči važniji od seksa. Sedite pred televizor, mazite se, osetite toplotu tela onog drugog - ta bliskost će vas držati zajedno i srećno do kraja života.

foto: giphy

3. Družite se jedino s nezadovoljnim parovima

Drugi parovi mogu itekako loše uticati na vašu vezu: ako se, stalno družite s nezadovoljnim parovima, njihovo nezadovoljstvo moglo bi, poput najgore zarazne bolesti, preći na vas dvoje i kontaminirati vašu vezu. Rešenje je jednostavno: počnite da družite sa srećnim parovima, pa neka njihova sreća bude zarazna…

foto: profimedia

4. Ne delite kućne poslove

Imate osećaj da stalno stojite za šporetom u kuhinji, a on vas pogleda tek kad je jelo kuvano? Jedini kompliment za vaš trud vam daje u stilu: „Tako dobro kuvaš, treba ti podići spomenik pored šporeta!“? Osim toga, napravi kiselu facu kad ga zamolite da iznese smeće, a ne daj Bože da mora pospremiti sto za sobom?

Mnogi parovi greše ako čute i ne razgovaraju otvoreno o svojim „kućnim“ nezadovoljstvima. A oni koji razgovaraju i još nakon toga podele kućne poslove, imaće osećaj ravnopravnosti u kući, domu, vezi... Razgovarajte i dajte mu krpu u ruke!

foto: giphy

5. Stalno kritikujete jedno drugo

Kad ste poslednji put pohvalili svog muškarca? A kad ste ga kritikovali? U vezi se, nekim čudom, sve ono što je dobro podrazumeva samo po sebi. A ono loše? E, to se spominje non-stop i stalno neko kvoca i prigovara. Razmisli zašto ceniš i voliš svog partnera i reci mu to!

foto: profimedia

(Espreso.co.rs / Izvor: miss7.24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.