BALAŠEVIĆ BI TREBALO DA SE PREOBRATI, KAO ŠTO JE TO UČINIO TOMPSON! Hrvatski pop nastavlja da vređa ĐOLETA!
Govor mržnje: sveštenik Ivan Mandurić ne podnosi ideju da se Hrvatima dopada ono što radi Đorđe Balašević, Foto: Facebook/printscreen

bezumlje

BALAŠEVIĆ BI TREBALO DA SE PREOBRATI, KAO ŠTO JE TO UČINIO TOMPSON! Hrvatski pop nastavlja da vređa ĐOLETA!

- Od njega zapravo prave simpatičnog Deda Mraza. A ko ne voli Deda Mraza? - pita se ovaj sveštenik

Objavljeno:

Pravi skandal je nastao pošto je hrvatski sveštenik Ivan Mandurić Đorđa Balaševića nazvao "notornim bezveznim bezličnim i prijetvornim prilivodom".

Ovaj pop je odlučio da objasni svoj status u novom tekstu koji je objavio na blogu.

On je sada zaključio da se Balašević treba "preobratiti", i naveo da je Balašević pevao huškačke pesme protiv Slovenaca, Albanaca i Hrvata i kako bi trebalo da ima isti tretman kao Doris Dragović, koju su novinari u Srbiji navodno pokopali pred beogradski koncert zbog izjave da nikad neće pevati u Srbiji.

- Nema šanse da Balaševića jednako tako pričeka neki novinar HRT-a, i postavi mu ta pitanja o Vukovaru, i podseti ga što je onda govorio. Nego, oni umesto toga, čine sve kako se Balašević ne bi suočio s tim pitanjem. Oni Balaševiću tepaju, prikazuju ga kao nevinu dobru napaćenu dušicu, simpatičnog bezazlenog lika… Od njega zapravo prave simpatičnog Deda Mraza. A ko ne voli Deda Mraza? Dakle, kod nas, mediji ne da ne rade svoj posao, nego čine suprotno od onoga što bi morali i trebali činiti. Nema tog novinara koji bi se usudio nešto takvo pitati Balaševića u Zagrebu pred kamerama. Da se to dogodi, valjda bi premrlo pola Hrvatske od šoka - piše pater Ike, kako je poznat Ivan Mandurić.

- Zašto onda ne zameram i Tompsonu? Kao što rekoh, nikome ne treba braniti da peva. Kad je njegov slučaj u pitanju, novinari – to svi možemo posvedočiti – ne propuštaju postaviti brdo i svu silu svih mogućih škakljivih pitanja. I nikada ga, za razliku od Balaševića, nisu tetošili, prikazivali kao nekog dobricu … nego, naprotiv. Nadalje, Tompson je prošao iskrenu duhovnu katarzu – obraćenje – za koju se zna – a za koju ga novinari, naravno, nikada ne pitaju. Ja za nju znam, i stoga; i baš stoga, verujem njegovim pesmama. Znam što oseća, pa se posve mirno i pouzdano mogu prepustiti njegovoj muzici, jer znam da su proizišle iz iskrene duše - zaključio je sveštenik.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.