NAREDNIH DANA VREMENSKA KLACKALICA: Pomoćnik direktora RHMZ otkrio koji dani će biti KIŠNI, a koji SUNČANI!
Goran Mihajlović, Foto: Kurir Televizija, Zorana Jevtić, Nenad Kostić

proleće 2024.

NAREDNIH DANA VREMENSKA KLACKALICA: Pomoćnik direktora RHMZ otkrio koji dani će biti KIŠNI, a koji SUNČANI!

Pomoćnik direktora RHMZ naveo kišne i sunčane dane od sutra do kraja naredne sedmice

Objavljeno:

Većina građana Srbije ove dane koristi za odmor pa je važno da ti dani budu i sunčani, kako je i očekivano u ovom delu proleća.

Međutim, izveštaji Republičkog hidrometeorološkog zavoda svakodnevno nas opominju i ukazuju na to da je vreme vrlo promenljivo. Uranak i ceo jučerašnji dan smo prošli bez kišobrana, iako se to najavljivalo, a kako će biti narednih dana, proverićemo sa Goranom Mihajlovićem, pomoćnikom direktora RHMZ-a.

- Jena od osnovnih karakteristika proleća jeste promenljivo vreme. Sinoć je bilo kratkotrajne kiše, ali u većini krajeva nije bilo padavina. Ono što nas očekuje tokom narednih dana jeste pre svega kiša u toku sutrašnjeg dana, veći deo dana bi bilo oblačno sa kišom uz 10 do 20 mm padavina i temperatura bi bila do 5 stepeni niža nego danas - rekao je Mihajlović.

Ipak, kako navodi to će biti veoma kratko osveženje nakon čega dolaze sunčani dani.

01:44

EVO KAD ĆE SE SRUČITI JAKI PLJUSKOVI! Pomoćnik direktora RHMZ naveo kišne i sunčane dane od sutra do kraja naredne sedmice

- To bi bilo kratko osveženje i već u subotu bi se stabilizovalo. Nedelja i ponedeljak pretežno sunčani uz porast temperature koja će iznostit između 20 i 25 stepeni, ali već u narednom periodu u toku naredne sedmice bi se vreme destabilizovalo pa bismo imali pojavu lokalnih pljuskova. Ono što je inače karakteristčno za maj i jun jesu jaki i kratkotrajni pljuskovi koji za kratko vreme donesu veliku količinu padavina.

Bonus video:

02:29

OD SUTRA PLJUSKOVI I GRMLJAVINA Meteorolog otkrio prognozu do sredine maja: Uradite OVO kod kuće jer će biti obilnih padavina

(Espreso / Kurir / Milan Vučković / Prenela: J.N.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.